9 Temmuz 2014 Çarşamba

Ralph Lauren Polo Red






















Ralph Lauren ABD moda markasıdır. Ralph Lauren' ın kırmızı meyve, kahve/ gurme tarzı ve baharat nüanslarını konu alan parfümü Ralph Lauren Polo Red, beğendiğimiz kokulardan biridir. Odunsu- baharatlı sınıfta gösterilmekte. Notaları şöyle verilmiş=

Üst- greyfurt, limon, kızılcık;

Orta- safran, adaçayı, lavanta;

Alt- odunsu notalar, amber, kahve.

Tatlı, sıcak, yumuşak esintiler veriyor. Dengeli bir tatlılık var. Canlı ve taze turunçgiller ve tatlı kırmızı meyvelerle açılmakta. Modern ve ferah bir başlangıç beğenilmekte. Greyfurt, kiraz- vişne gibi meyveleri ilk sıkışta tahmin etmiştim. Turunçgilller biraz asitli ve köpüklüdür. Sonrasında aromatik otlar, safran ve tatlımsı lavanta algıladım. Tene yerleşip güzelleşmeye başlıyor... Kapanış da ağaçsı notalar, tatlı amber ve koyu kahve aromalarında karar kılmış. Bu son kısım gurme etkilerine sahiptir. Ayrıca safran, amber, adaçayı gibi notalar baharat vurgusu yapmaktadır.

Rafine, doğal, çok çabuk akışkanlık yapan aromalar mevcuttur. Günümüz modern parfümleri arasındadır. Yeni bir şey söylemez. Ne ki, genel beğeniye yönelir. Tene yakın durmakla birlikte fark edilir tarafı da değerlendirilmekte. Aromalarda rahatsız edici bir yapaylığa rastlamadım. Ana akım bir markadan beklenebilecek bir kaliteyi tutturmuş.

Kırmızı meyve, kahve, baharatımsı hissiyat gibi, birbirine pek de uymayabilen unsurlar büyük ölçüde başaralı biçimde sentezlenmiş. Tatlı ve yumuşak baharat tonları var. Bu minvalde takdiri hak ediyor. İlkbahar- yaz mevsimine yönelik bir parfüm olmuş. Tenimde kalıcılığı 10 saat kadar güçlü oldu. Bütün notalar bir şekilde aromatik hissin etkisindedir.

Günlük kullanıma uygundur. Yalnız sabah, dengeli sıkılmalıdır. Davet, akşam gezmeleri ve kokteyllerde kullanım alanı bulacaktır. Ofis içi kullanımda iki- üç fıs yeter... Bu parfümün benzerleri piyasada çok bulunur. Calvin Klein One Red Edition gibi... Bu yüzden yerine konulabilir- ikâme edilebilir bir koku karakteri var. Kokusundaki tatlılık hiçbir dönemde şekerli yapıya kaymaz. Bu da aromalarını biraz daha beğenilir kılıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder