12 Ağustos 2016 Cuma

Salvatore Ferragamo- Acqua Essenziale Pour Homme EDT / 2013


 

























Salvatore Ferragamo- İtalya markasıdır ve ayakkabı tasarımında uzmandır.

Aromatik- fujer grubundaki Salvatore Ferragamo- Acqua Essenziale Pour Homme parfümünü inceleyeceğim.

Ozonlu ve denizel notalar, çiçekler, odunlar ve aromatik his bu parfümü biçimlendirir.

Üst- nane, limon yaprağı,

Orta- sardunya, biberiye, lavanta, deniz notaları,

Alt- paçuli, vetiver, misk, laden otu.

Güzel ve modern bir Akdeniz esintili parfüm. Aynı zamanda da klasik fujer / şipre notalarıyla beğenilen bir parfüm.

Nane- limon- bergamot aromatik açılışı ferah etkiler yaptı. Canlı ve dinamik turunçgiller aromatik otlarla başarı ile harmanlanmış. Tatlı lavanta, biberiye ve sucul notalar bunları takip etmektedir. Erkeksi ve olgun çiçeksi notalar ( sardunya, lotus, siklamen ) da var. Odunsu notalar ( paçuli, vetiver ), reçineler ( laden otu ) ve yumuşak miskle parfüm sonlanıyor. Baştan sona dengeli bir tatlılık mevcuttur. Hatta biraz yosunlu rayihalar da aldım.

Taze, temiz, enerjik ve denizel- sucul notalar parfüme egemendir ve aromatik hissiyat her daim belirgindir. Eleştirecek bir şey bulamıyorum. İdeal bir yaz sezonu kokusudur. Bolca sıkılabilir. Günlük kullanımda her faaliyete uyar. Tende kalıcılığı tatminkârdır= 7- 8 saat güçlü etkilerle kalır. Fark edilir tarafı ilk sıkışta nane- bergamot- biberiye ile bağlantılıdır. Tene yerleşip güzel kokar. Herkes beğenecektir. Kolonya tarzı gösterir.

Nane yapraklı limonata, şifalı aromatik otlar, deniz dibindeki yosunlar vs. anlatım dünyası var. Aslında bir yaz parfümüne göre kuvvetli esansları var.

Koku- 4 Kalıcılık- 2


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder