7 Kasım 2016 Pazartesi

Christian Dior- Dior Homme Parfum EDP / 2014



























Christian Dior- Fransız parfüm firmasıdır. Dior markası ise, bu şirketin alt ürün gamı / markasıdır.

Bugün, Christian Dior- Dior Homme Parfum isimli kokuyu inceleyeceğiz. Tatlı, kremsi ve yumuşak yapısı yoğun olarak hissedilir. Pudralı ve tozlu esintiler ikinci planda kalmıştır. Deri notası, çiçekler, gurme tarzı ve odunsu notalar bu parfümde yer alır. Deri grubunda gösterilmektedir.

Üst- portakal, iris,

Orta- gül, deri,

Alt- ambrette, sedir ağacı, sandal ağacı, öd ağacı.

Christian Dior- Dior Homme Parfum- koku yapılarına göre değerlendirilecektir=

Tatlı- kremsi- yumuşak kokular= Açılıştaki deri notası ve kapanış bölümündeki odunsu notalar, gurme notalar ve amber, bu anlamda ele alınabilir.

Pudralı / yağlı- tozlu kokular= Genellikle orta bölümde etkili olan iris merkezli kadınsı çiçekler, makyaj malzemesi ve ruj kokuları veriyor. Yasemin ve gül diğer çiçeksi notalardır.

Christian Dior- Dior Homme Parfum- deri ve pudralı çiçekleri birlikte kullanıyor. Çiçekler orta bölümü domine ediyor. Gurme notaları oluşturan vanilya, acı kakao ve çikolata ise, kapanış bölümünde ana temadır. Buna sedir ağacı katılıyor. Aromalar koku yapıları çerçevesinde, iki ayrı katman oluşturmakta.

Christian Dior- Dior Homme Parfum- yüksek tatlılık ve pudralılık ile belirlenen yoğun ve güçlü rayihalara sahiptir. Fark edilirlik her daim yüksektir. Çabuk terleyen yağlı tende, üç gün boyunca kalıcıdır. Gurme notalar tene yapışıyor ve yakın kalıyor. Yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene oturuyor. Dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde kullanılır. Kapalı alanlarda sıkılmaz.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder