13 Ekim 2016 Perşembe

Tiziana Terenzi- Laudano Nero Extrait de Parfum / 2014























Tiziana Terenzi- İtalyan parfüm markasıdır. Tiziana Terenzi- Laudano Nero isimli parfümü değerlendireceğim. Baharat, içki, tütün, odunsu notalar, çiçekler, misk ve reçineler bu parfümü tanımlıyor. Sıcak, kuru, tatlımsı, keskin, metalik ve yumuşak esintiler veriyor. Oryantal- baharatlı kategorisindedir. Paolo Terenzi tarafından tasarlanmıştır.

Üst- pelinotu, konyak, biberiye, tütün, mersin, siyah amber,

Orta- gül, akasya balı, sedir ağacı, iris, sandal ağacı, biberiye, çiçekli dişbudak, kül, slate, kaşmir ağacı, kafur ağacı,

Alt- tütsü, öd ağacı, vetiver, misk, vanilya, defne yaprağı, bakır, sarı sakız, laden otu.

Parfüm kataloğundaki tanıtım cümlesi= Paris' in yağmurlu bir sonbahar gününde, evlerin çatılarına ( slate ) sıcak yağmur damlaları düşüyor. Bu parfüm, sokak lambalarının loş ışıklarıyla aydınlatılmış taş döşeli kaldırımları ile bilinen Paris' in bohem ve kaygısız yaşamınfan kesitler sunuyor...

Tiziana Terenzi- Laudano Nero' nun genel koku karakteri içkimsi tatlı pipo tütünlerine, kırmızı meyvelere, mesir macunu kokulu baharatlara ve yanmış tütsülere benzemektedir.

Tiziana Terenzi- Laudano Nero- başlangıcındaki doğal, kaliteli ve sofistike içkimsi tütün, tatlı- kırmızı meyveler ve keskin şifalı otlarla benzersiz ve özgün bir koku deneyimi sunmaktadır. Tatlı- vişneli pipo tütünü hissiyatı açılışta önemlidir. Erik, mersin ve böğürtlen gibi kırmızı orman meyveleri de bunu destekliyor. Keskin, metalik, tatlımsı ve yumuşak esintiler mevcuttur.

Orta bölüme inildiğinde, tatlı pipo tütünü rayihaları yerinde kalmakla, bu sefer tatlılık yükselir. Tatlı ve lüks baharatlar sahne almakta. Karabiber ve pembe biber tahmin ediliyor. Buna bir de erkeksi- yeşil çiçekler katılacaktır. Yumuşak ve sucul hissiyat veren iris, lotus ve sardunya gibi çiçekler olabilir.

Kapanış kısmında, önce öd ağacı ve ağaçsı reçinelerin baskın olduğunu belirtelim. Bundan başka, yanmış tütsü, ahşap ve vetiver gibi odunsu notalar vardır. Balımsı ve yumuşak tatlılık yaratan vanilya ve misk de önemlidir. Bu nota harmanından sonra tenden ayrılmakta.

Tiziana Terenzi- Laudano Nero- Paris, modern şehir, bohem ve kaygısız yaşam gibi metaforlara yönelse de, kullandığı harman ve koku biçimleri ile Doğulu- Asyalı parfüm tanmına daha fazla uymaktadır. Tütün, kırmızı meyveler, baharatlar, amber ve reçineler bu görüşümüzü doğrulamaktadır. Bu notalara klasik bir Serge Lutens' te de rastlayabilirdik. Vanilya, defene yaprağı- Ambre Sultan. Gül, bal, iris, sandal ağacı- Chergui. Bakır, sarı sakız, laden otu- Arabie. Nota sıralamaları Serge Lutens klasikleri gibi olmuş. Elbette kokuda farklılıklar mevcuttur.

Koku düzleminde içkimsi tütün, meyveler, baharatlar, erkeksi çiçekler, tütsü, ahşap, reçine, vanilya ve odunsu notalar olacaktır. Bu denli karmaşık nota dizilimine rağmen, temiz, pürüzsüz, enerjik ve akışkan yapısı takdir edilecektir. Gerçi, orta katmandan itibaren tatlılık yükseliyor ama rahatsız etmiyor. Nota geçişleri uyumlu başarılı verilmiş. Aromalar harman halinde yapılanmış.

Derinlik ve konfor çizgisinde yanmış tütsü, ahşap, vetiver, tütün, tatlı baharat ve yeşil çiçekler bulunmakta. En beğendiğmiz ve tadir ettiğimiz aromaları böylece sıraya koyduk. Tütsü, ahşap, baharatlar ve tütün kalıcılık ve fark edilirlik için önemlidir. Vetiver ve erkeksi çiçekler ise, ferah ve sucul olduğu için teninizi rahatlatıyor. Harmandaki genel notalar lüks bir kaliteyi işaret ediyor.

Tiziana Terenzi- Laudano Nero- yoğun reçineli yapısı ve sonlara doğru şekerli tatlılığa kaymasıyla problemlidir. Her daim dengeli sıkılmalıdır. Bu şartla, günlük kullanıma uyar. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Gece gezmeleri ve açık havada- dışarıda düzenlenen davet ve kokteylllerde kullanılır.

Tiziana Terenzi- Laudano Nero- güçlü bir fark edilirlik yapar. Tene hızlı bir akışkanlıkla oturduktan sonra bile, dışarıya karşı etkili oluyor. Yağlı ve çabuk terleyen tende, üç gün boyunca kuvvetli kalıcılıkla esiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder