17 Ağustos 2014 Pazar

Salvatore Ferragamo- Acqua Essenziale Blu


























Salvatore Ferragamo, İtalyan markasıdır. Salvatore Ferragamo Acqua Essenziale Blu isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Baştan sona ferah, canlı ve aromatik esintiler sunmaktadır. Narenciye, odunsu notalar, yumuşak ve tatlı baharatlar ve sucul notalar bu parfümle ilgili doneler veriyor. Oryantal- fujer kategorisinde değerlendirilmektedir.

Üst= Kakule, bergamot, limon,

Orta= Sedir ağacı, lavanta, cypriol yağı, cascalone molekülü,

Alt= Benzoin, tonka fasülyesi, ambroxan, paçuli.

Sentetik deniz suyu aromaları ve ozon notasıyla açılış yapılmıştır. Sonra keskin bergamot ve zencefil tandanslı yumuşak baharatlar sahne alır. Burayı yeşil bitkiler ve baharatlar olarak da tanımlayabiliriz. Devamında tatlı lavanta kontrolünde aromatik otlar ve tropik nüanslar vardır. Kapanışta da sıcak reçineler, odunsu/ ahşapsı notalar ve odunsu- tütünsü amber yer almaktadır.

Sentetik deniz ve ozon notaları, aslında güzel, modern ve kaliteli hissiyat vermiş. Sonlarda gene yapay amber bulunuyor ve bu da, kaliteli odunsu- tütünsü egzotik rayihalar yaymaktadır. Yapay biçimler hiçbir şekilde rahatsız edici değil...



Salvatore Ferragamo Acqua Essenziale Blu, esasında Costume National Homme' un biraz daha aromatik, fresh, sucul ve yumuşak baharatlı versiyonu gibi durmakta. Her iki parfümde de tatlı baharatlar/ zencefil, narenciye esintileri, aromatik otlar ve reçineler bulunuyor.

Salvatore Ferragamo Acqua Essenziale Blu, Akdenizli ve Doğu esintili parfümlerin harmanıdır.

Akdeniz etkileri= Sucul ve denizel notalar, narenciye aroması ve tatlı lavanta.

Doğu esintileri= Yumuşak ve tatlı baharatlar ve odunsu- tütünsü amber.



Koku düzlemi= Denizel etkiler, turunçgiller/ baharatlar, aromatik otlar, reçineler, odunsu notalar ve odunsu- tütünsü amberdir. Narenciye- baharat ve odunsu notalar- amber kaynaşmaları vardır. Rafine, dengeli ve akışkan aromalar takdir edilir.

Derinlik ve konfor çizgisi= Narenciye/ baharat, aromatik otlar, reçineler ve odunsu- tütünsü amberdir. Burası kalıcı, kaliteli ve lüks esintiler yapmakta. Sonlara doğru daha tütsülü, dumanlı yoruma çevrilir. Taze, temiz etkiler var.

Genelde bir tatlılık içinde, sıcak, dumanlı, yumuşak, güçlü rayihalar hissedilir. Fark edilir ve kalıcı yönü güçlüdür= Baharat, odun, tütsü, yapay amber bu işi yerine getiriyor.

Tenimde bir güne yakın, hafif esintilerle kalıcılık yaptı. Baharatlar, odunsu notalar ve amberle tene oturup güzelleşmekte. Günlük kullanımda, her sosyal ortama ve her saate uygun bir yapısı var. Her mevsime uyan bir yapısı var. Bolca kullanılabilir. Çöl sıcakları için ideal bir kolonyadır. Zaten aromatik, fresh, yumuşak bir tarz parfümü forse eder.

Doğulu parfümlerin yumuşak, tatlı ve aromatik yorumu olarak önemlidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder