10 Eylül 2016 Cumartesi

Gap- Inspire Man EDT



























GAP- ABD- San Francisco merkezli bir moda markasıdır. 1969 yılında kurulmuş. Ayakkabı, kadın- erkek giyim, aksesuar ve parfüm üretmektedir.

Bu markanın bazı kokularını inceleyeceğiz. Gap- Inspire Man, bunun için seçtiğimiz ilk parfümdür.

Inspire- ilham vermek anlamındadır.

Gap- Inspire, koku karakteri olarak Comme Des Garcons Amazingreen' i hatırlatıyor. Aromatik otlar, yumuşak baharatlar, narenciye ve odunsu bazlar bu parfümü şekillendirmiştir. Hafif, fresh, kololnya tarzında bir havası var.

Bergamot, kişniş, kireç ( narenciye ), sarmaşık yaprağı, lavanta, baharat karışımı biçiminde notalar açıklanmış. Ben de buna bir şeyler ekleyeceğim. Aromatik- odunsu sınıfta gösteriliyor.

Sade, basit ve yalın bir koku anlayışıyla tasarlanmış. Açılışta ferah, dinamik ve tatlı turunçgil esintileri var= Bergamot, limon, mandalina diyebiliriz. Sonra aromatik otlara geçiliyor. Burada lavantayı hemen algıladım. Aromatik otlara ( okaliptüs ) yeşil bitkiler karışıyor. Yapraksı notalar var. Çiçeksi akorlar da alınıyor. Menekşe, süsen olabilir. Tene yerleşme döneminde hafif tatlımsı baharatlar sahne almakta= Kakule, pembe biber olabilir. Devamında gene aromatik otlar, tozlu- topraksı bir vetiver gelmekte. Son bölümde ise odunsu notaların egemenliği sürüyor. Tütsü ve hafif bir misk de buna eşlik ediyor. Böylece tenden ayrılıyor. Bununla beraber, ortalardan itibaren dumanlı ve ıslak topraklı ( vetiver, sedir ağacı ) bir hava sezilmekte.

Gap Inspire, çok makûl bir fiyatla satılıyor. Günlük yaşamda her ortam ve faaliyet için uygundur. Kolayca erişilebilecek bir kokudur. Genel beğeniye hitap eder. İçerisindeki aromatik otlar, turunçgiller ve tütsüler sizi sakinleştiren, rahatlatan, stresten arındıran bir işlev üstlenecektir. Kalıcılığı yeterli olmuş. Günün üçte birinde hafifçe esiyor. Tekrar tazelenebilir. Mevsim ve zaman konusunda özgürsünüz.

Dengeli bir tatlılık var. Notalar rafine ve akışkandır. Kolonya tarzı bir kokudan beklenecek kalitenin daha fazlasını vaat ediyor. Fark edilirliği ilk sıkışta güçlüdür. Sonra tene oturup yumuşar. Çok güzel ve ferah ağaç, yaprak, ot, toprak kokuları yaymakta. Dinlendirici ve huzur verici bir parfüm olmuş.

Koku- 5 Kalıcılık- 3




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder