28 Kasım 2016 Pazartesi

Atelier Rebul- Pera EDP


























Atelier Rebul- İstanbul merkezli parfüm ve kolonya şirketidir.

Atelier Rebul- Pera- İstanbul' un Beyoğlu semtine ( eski adı- Pera ) gönderme yapan bir kokudur. Gül, paçuli, tatlı baharat, odunsu notalar ve turunçgillerle şekilleniyor. Yumuşak, tozlu, kuru, sucul ve sabunsu nüanslar veriyor. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilmekte.

Gül, paçuli, amber, zambak gibi notaları açıklanmakta. Biz buna ilaveler yapacağız. Sade, basit ama gösterişli ve zengin bir koku içeriği vardır.

Atelier Rebul- Pera- açılışta kısa süre narenciye- kırmızı meyve harmanı veriyor. Mandalina, vişne, nar olabilir. Ferah, enerjik ve asitli tonlamalar yapıyor. Sonra hemen tütsülü biberler, muskat, pembe biber olarak öngördüğümüz baharatlı katmana geçmekte acele etti. Baharatlara gül- paçuli kombinesi eşlik etmekte. Kuru paçuli, sucul notalar ve kremsi çiçekler algılıyoruz. Baharatlar yerinde duruyor. Bu defa sabunsu çiçekler sahne almakta. Orkide, zambak ve sümbülteber gibi çiçekler tozlu ve pudralıdır. Son bölümde odunsu notalar baskınlaşıyor. Sedir ağacı ve paçuli ön plandadır. Buna yumuşak bir misk katılır ve parfüm tenden ayrılır.

Gül, paçuli, turunçgiller ve sucul notalar, Atelier Rebul Pera' nın modern yönünü temsil etmekte. Baharatlar ise, daha ziyade geleneksel Doğulu yönüne vurgu yapmakta.

Baharatlar ve sabunsu çiçekler orta katmanda harmanlanıp, iç içe geçmiş. Tütsülü baharatlar bile modern bir tarzdır. Gül ve paçuli ikilisini önce orta katmanda görüyoruz. Devamında gene kapanış kısmında paçuliyi takdir ediyoruz.

Atelier Rebul- Pera- tene oturma işlemini baharat, sabunsu çiçekler, gül ve paçuli aromalarının olduğu orta katmanda yapmakta. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Dengeli ve uyumlu notalar vermekte.

İlk anda güçlü fark edilirliğe imza atıyor. Sonra yumuşayıp tene yerleşiyor. Çabuk terleyen yağlı ve beyaz tende kalıcılığı iki güne ulaşıyor. Tene yakın durmayı tercih ediyor. Aromalar katman halindedir.

Atelier Rebul- Pera- günlük kullanımda tazeleme gerektirmeyecek denli yoğun ve güçlüdür. Çok sıcakta sıkılmaz. Akşam, soğuk hava, sonbahar- kış sezonu, serin yaz akşamı kullanılır. Açık hava gerçekleşen davet, kokteyl ve toplantılarda sizi başarıyla temsil edecektir. Övgüler alabilirsiniz. Kapalı alanlarda üç- dört defa sıkmak yeter.

Tütsülü biberler ve baharatlar erkek kullanımına izin verir. Gül, paçuli ve meyveler ise kadın kullanımına yönelik olur.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygum parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder