28 Ekim 2016 Cuma

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme EDP



























Atelier Rebul- İstanbul merkezli parfüm ve kolonya markasıdır. Vücut bakım ürünleri, kokulu mumlar ve ev parfümleri tasarlamakta.

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme isimli parfüm hakkında aldığımız notlar yazıya geçirilecektir.

Turunçgiller, aromatik otlar, odunsu notalar, amber ve yumuşak baharatlar- Atelier Rebul- 1895 Pour Homme' un koku nüanslarını oluşturuyor. Odunsu- baharatlı kategoride değerlendirilebilir. Tozlu, reçineli, asitli, dumanlı rayihalar var. Çok tatlılık yok.

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme için bergamot, portakal, elma, misk ve meşe ağacı gibi aromalar gösterilmiş. Biz daha ayrıntılı analiz yapacağız. Genel karakter itibariyle Tom Ford For Men esintileri sunmakta.

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme- sahip olduğu koku nüanslarına ve katmanlara göre, bazı bölümlere ayrılmaktadır=

Asitli ve metalik turunçgiller & aromatik otlar başlangıcı meydana getirir. Bir miktar içki teması da yardımcı elemandır. Bergamot, mandalina ve portakal tarzı enerjik turunçgiller algılamaktayız. Buna adaçayı ve fesleğen gibi aromatik otlar katılmakta. Açılış bölümü, aslında meyveli tonlar da vermektedir.

Ferah ve yumuşak baharatlar & tütün / tütsü orta katmanı ve tene yerleşmenin başlangıcını temsil ediyor. Tarçın- karabiber ağırlıklı baharatlara, aromatik otlar destek veriyor. Devamında baharatlar yerinde kalmak kaydıyla tütün ve tütsü aromaları sahne alıyor. Ve tütün & baharat kombinasyonu denemesi yapılıyor.

Reçineli ve tatlı odunsu notalar / tütsü & amber ise kapanış bölümünde ele alınacak notalardır. Odunsu notalar yumuşak, otsu ve yosunsu rayihalar bırakıyor. Tozlu vetiver, kremsi paçuli ve sedir ağacı sayılabilir. Tütsü, duman, ağaç akorları hissedilmekte. Amber biraz sentetik ve zorlama kalmış.

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme genel karakteristik özellik olarak, kaliteli ve ferah bir limon kolonyasının içine, aromatik otlar ve tatlı baharatlar doldurulmuş gibi kokuyor. Bu, bütün aromatik- odunsu kültür grubundaki parfümler için geçerli bir durumdur. Bu hissiyat, son bölümde reçine, ağaç ve amber vurgusuyla takviye edilmiştir.

Koku düzlemi turunçgiller, aromatik bitkiler, baharatlar, tütünsü baharatlar, reçineler, odunsu notalar, tütsü ve amber olarak düşünülmektedir. Tatlılık dengeli verilmiş. Son kısım hariç, uyumlu notalar olduğu söylenebilir. Katmanlar arasında asitli- yumuşak- tozlu geçişler başarılı yapılmış.

Derinlik ve noktası mandalina, adaçayı, karabiber, tütsü, vetiver ve paçuli olarak değerlendiriliyor. En beğendiğimiz ve hoşumuza giden notalar bunlardır. Esasında bu çizgi, parfümün sadeleşmiş halidir. Açılıştan sonraki hemen bütün notaların kalıcı, kuvvetli ve yoğun etkiler bırakmak kaygısıyla harmanlandığını düşünebiliriz.

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme, belli bir kalite, lüks ve beğeni çıtasını tutturmuş görünüyor. Parfüm, orta katmandan itibaren tene yavaş yavaş yerleşiyor. Baharatlar ve tütünle tene oturma başlıyor.

Kalıcılık güçlüdür. Yağlı ve çabuk terleyen tende bir gün etkili oluyor. Fark edilirlik de, dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. Tene ağaç, reçine, tütsü ve amberle yerleşiyor ve sahibine kendini hissettiriyor.

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme- sonbahar- kış, akşam, serin yaz akşamları ve soğuk havalar için idealdir. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmesi lazımdır. Açık hava partileri, kokteyller ve gece gezmeleri için uygundur. Güçlü ve yoğun aromaları mevcuttur. Üç- dört kere dozajlamak yetecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder