4 Şubat 2016 Perşembe

Atelier Rebul- Wood EDP


























Atelier Rebul- 1895 yılında İstanbul' da kuruldu. Parfüm, kokulu mum, el ve vücut bakımı ürünleri vardır.

Atelier Rebul- Wood isimli parfümü konu seçtim. Aromatik bitkiler, çiçekler, odunsu notalar bu parfümü tanımlıyor. Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir. Jean Paul Gaultier Le Male parfümüne benzeyen koku biçimleri takdir edilmekte. Sade, basit ve gösterişsiz bir harmanı var.

Üstte bergamot, lavanta, kakule, ortada mimoza, gül, süsen, alt notada paçuli, sedir ağacı ve misk aromaları gösterilmiştir. Bunun dışında bazı aroma değişkenliklerine değinilecektir.

Atelier Rebul- Wood- açılışta tozlu, ekşimsi ve buruk aromatik otlar ve turunçgiller sunmaktadır. Aromatik otlar baskındır, turunçgiller biraz daha geri plandadır. Lavanta, adaçayı, nane gibi otsu rayihalar açılışın karakterini belirliyor. Limon ve bergamot ise, açılışta nokta vuruşu yapıp yerini otlara bırakıyor. Sonrasında sabunsu çiçekler ve bir miktar tozlu baharatlar sahne alıyor. İris ( süsen ), orkide, karanfil olarak tahmin ettiğimiz çiçeklere, kimyon ve tarçın katılmış. Son kısımda tatlı ve kremsi vanilyanın ağırlığını arttırdığını ve kapanışta önemli rol oynadığını görüyoruz. Kapanışta vanilya ve tonka fasülyesinin marifetiyle tatlılık biraz yükselmiş. Buna sedir ağacı ve paçuli gibi tozlu ve bir miktar ferah odunsu bazlar katılıyor. Parfümdeki tatlılık kabul edilebilir bir düzeye geliyor.

Atelier Rebul- Wood- nota geçişlerini ve vuruşlarını sorunsuz yapıyor. Aslında Jean Paul Gaultier Le Male' in daha hafif versiyonu gibi durduğu için, yapaylığa ve rahatsız edici şeylere rastlanmıyor. Son bölümde tatlılık yükselse de, beni rahatsız etmiyor. Aromalar yavaşça yerine yerleşiyor. Akışkanlık için acele edilmemiş.

Atelier Rebul- Wood- tek başına kullanılması halinde tehlikeli bir tatlılığa kayabilecek bir vanilyayı, tozlu ve ferah odunsu notalar ( sedir ağacı- paçuli ) ile dengelemeyi başarmış görünüyor. Bu da şu demek= Her mevsime, her sosyal ortama uygunluk ve günlük kullanıma yönelmiş işlevsel bir parfüm... Atelier Rebul- Wood- odunsu bazlı- ferah bir vanilyaya yer vermiş. Vanilya, tek başına baskın çıkamıyor. Parfümün dominantlığını odunsu notalarla paylaşmak zorunda kalıyor.

Kalıcılık değerleri bir güne yakın olacaktır. Fark edilirlik, sahibine dönük oluyor. Dışarıyı rahatsız edecek bir parfüm değil. Dozaj konusunda da serbestlik sunuyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder