7 Mart 2016 Pazartesi

Atelier Rebul- Black Pepper EDP


























Atelier Rebul- parfüm ve kolonya firmasıdır. Ev parfümleri ve temizlik ürünleri de tasarlıyor.

Atelier Rebul- Black Pepper isimli parfümü yorumlayacağız. Çok tatlılık yok. Tozlu, toprak, otsu kokular daha yoğun biçimde var. Odunsu notalar baskındır. Karabiber merkezli baharatlar önemlidir. Tozlu ve ekşimsi turunçgillere tesadüf edilir. Genellikle Hermes- Terre D' Hermes benzeri bir koku yaymaktadır. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- greyfurt, bergamot, elemi reçinesi,

Orta- karabiber, pembe biber,

Alt- vetiver, sandal ağacı, meşe yosunu.

Atelier Rebul- Black Pepper- isimli kokunun açılışını oluşturan turunçgiller, büyük oranda ekşimsi, buruk ve tozlu yapıdadır. Portakal, greyfurt olarak tahmin ettik. Sonrasında sıcak ve tozlu baharatlar ( karabiber ) ve tozlu aromatik otlar ( adaçayı ) geliyor. Biberli baharatlar tene yerleşiyor ve parfüm ısınmaya başlıyor.

Devamında, karabiber yerinde kalıyor ve parfümü onunla birlikte domine edecek olan vetiver ve sedir ağacı kombinasyonu kendini gösteriyor. Arada paçuli olabilir. Ancak şurası kesindir ki, tozlu, topraksı ve köksü odunsu notalar, yukarıdan gelen karabiberle birlikte baskınlaşıyor. Ve parfümün karakterini belirliyor. Zaten parfümün kokusu, bu noktadan sonra çok da değişmiyor. Nemli ve ıslak aromatik otlar da aralara serpiştirilmiş gibidir.

Yani, Atelier Rebul- Black Pepper, referans olarak gösterileceği Hermes Terre D' Hermes' in, nokta atışlarıyla özetlenmiş hali gibi durmaktadır. Başarılı bir uyarlama, sade nota geçişleri, minimal bir kompozisyon. Hermes Terre D' Hermes' in yumuşatılmış ve sivri köşeleri törpülenmiş versiyonu.

Atelier Rebul- Black Pepper' da nota geçişleri hızlı olmakla beraber, başarılı verilmiş. Tene çabuk yerleşiyor. Aromalar temiz ve net olarak algılanıyor. Rahatsız edici bir yapaylığa rastlanmıyor. Ferah, dinamik ve modern yapısıyla beğeniliyor. Oysa tatlılık hiç yok gibidir.

Bence bu haliyle her mevsime, günlük kullanıma ve her sosyal ortama uyacaktır. Dozaj konusunda kendimi serbest hissettim. Akşam, soğuk hava, sonbahar- kış dönemi gibi zamanlarda biberli ve odunsu katman, daha iyi performans gösterecektir. Tene yakın kalmayı seçiyor. Kalıcılığı benim tenimde bir günü geçti. Dışarıya karşı, daha yoğun fark edilirlik yapıyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder