10 Nisan 2016 Pazar

Atelier Rebul- Royal Oud EDP


























Atelier Rebul- İstanbul merkezli bir kozmetik- parfüm markasıdır. Atelier Rebul- Royal Oud isimli parfüm, inceleme konusu olarak seçildi. Öd ağacı teması, narenciye esintileri, aromatik bitkiler, odunsu notalar ve tatlı baharatlar bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, sıcak, reçineli, yumuşak, kuru esintiler yaymakta. Oryantal- odunsu grupta yer alabilir. İsmi Kraliyet Öd olarak çevriliyor.

Atelier Rebul- Royal Oud- genelde aromatik otlar ve narenciye ile biçimlenen ve tatlı baharatlarla takviye edilen Modern parfüm hissiyatı veriyor. Yalnız sonda, keskin öd ağacı ile Arap etkisi belirgindir.

Sedir ağacı, kasnı otu sakızı, reçine, misk ve öd ağacı aromaları açıklanmış. Ekşimsi ve tozlu turunçgillerle ( limon, bergamot ) açılış yapar. Sonra hemen tatlı baharat katmanı ( pembe biber, zencefil ? ) gelir. Modern bir başlangıç olmuş. Devamında ferah ve enerjik turunçgiller etkisini sürdürüyor ve aromatik otlar ( tarhun, adaçayı ), reçineler ve ağaçsı notalar devreye giriyor. Sedir ağacı baskındır. Yeşil bitkisel aromalar buna katılır. Son kısımda ise keskin ve kuru öd ağacı ve yumuşak ve kremsi amber bulunmaktadır. Sade, basit, çok değişmeyen bir kokusu vardır.

Atelier Rebul- Royal Oud- reçine, misk ve öd ağacı gibi aromalarıyla klasik Arap parfümü biçimlenmesini yansıtır. Kuru ve keskin öd ağacı bazı kişiler için zorlayıcı olabilir. Bunun dışında bir aksaklık yoktur. Zaten öd ağacı hariç, diğer dengeli ve uyumludur. Tene yerleşmesi amber ve öd ağacıyla oluyor. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Kuru odunsu notalara gelindiğinde, tene yerleşmesi uzun sürüyor. Tatlılık ve sıcaklık genele yayılmıştır. 

Atelier Rebul- Royal Oud için, kalıcılık değerleri başarılıdır. Yağlı ve çabuk terleyen tende, bir günden fazla esmektedir. Fark edilirliği de güçlüdür. İlk anda yoğun bir fark edilirlik sağlar. Sonra yumuşar ve tene yakın kalır. Yoğun ve güçlü yapısı vardır. Dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış dönemi, akşam saatleri, soğuk havalar için idealdir. Gece gezmeleri, açık hava davet ve partileri için uygundur. Günlük kullanıma uymaz. Koleksiyonluk değeri vardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder