25 Eylül 2016 Pazar

Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli EDP


























Atelier Rebul- İstanbul merkezli parfüm ve kolonya markasıdır. Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli isimli parfüm, genel olarak baharat, aromatik bitki ve odunsu notalar barındırıyor. Tozlu, sıcak, ferah esintiler sunuyor. Odunsu- baharatlı grupta değerlendirilebilir.

Üst- bergamot, biber, muskat,

Orta- lavanta, menekşe yaprakları, paçuli, nane,

Alt- sedir ağacı, sandal ağacı, misk, amber...

Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli- karabiber merkezli baharatlı bir açılışa imza atıyor. Tozlu ve sıcak bir başlangıçtır. Parfümün genelinde baharatlı ve odunsu hissiyat devam edecektir. Açılıştaki baharatlar biberlidir. Modern ve güzel bir deneme olmuş. Sonrasında lavanta, nane gibi keskin ve ferah aromatik otlar geliyor. Bir miktar sabunsu tonlamalar ( menekşe, leylak ? ) hissedilmekte. Paçuli merkezli tozlu ve topraksı odunsu notalarla, tene oturma büyük ölçüde tamamlanmış oluyor. Sedir ağacı ve yumuşak bir amberle tenden ayrılmakta.

Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli- sade, basit ve kolay anlaşılan bir kompozisyon yaratmış. Akışkanlık için acelesi olmayan bir parfüm görüyoruz. Tene oturma yavaş oluyor. Sonra tene yakın kalıyor. Sahibine dönük fark edilirlik yapıyor.

Notalar katman halinde yapılanmış= Baharat ve odun sentezi başat notalardır. Aromatik otlar buna destek verir. Dengeli ve rafine bir yapı gösterir. Kalıcılığı yağlı ve çabuk terleyen tende, bir güne yaklaşıyor. Buna karşılık, günlük kullanımda tazelenebilir.

Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli- her mevsime, günlük kullanıma uyacaktır. Aslında sosyal faaliyetler için gayet uygun bir kokudur. Yalnız baharatlı katmanından dolayı, kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Yoksa, ben aromalarında herhangi bir yapaylık hissetmedim. Çok tatlılık yok. Tozlu, koyu, yoğun biçimler var. Soğuk havalar ve öğleden sonra- akşam için idealdir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder