1 Ocak 2016 Cuma

Atelier Rebul- İstanbul EDP


























Rebul markası- İstanbul- Beyoğlu' nda 1895 yılında kuruldu. Parfüm ve kolonya üreticisidir.

Atelier Rebul- İstanbul isimli parfümü değerlendirme konusu yaptık. Bu parfüm, İstanbul' un geleneksel kapalı çarşılarının koku kültüründen esinlenmekte. Tatlı baharatlar, odunsu notalar, pudralı çiçekler, amber ve misk gibi koku nüansları önemlidir. Odunsu- baharatlı- ambersi kategoriye girebilir. Tatlı, tozlu, pudralı, yumuşak, yoğun rayihalar yaymaktadır. Genel karakteri Costume National Homme parfümüne benziyor...

Üst- bergamot, tarçın, karanfil, safran,

Orta- menekşe, yasemin, orkide,

Alt- vanilya, amber, misk, sedir ağacı, paçuli, sandal ağacı, öd ağacı.

Atelier Rebul- İstanbul- aromatik otlarla karıştırılmış tatlı baharatlar ile başlangıç yapmakta. Zencefil- tarçın gibi, büyük ölçüde biberli baharatlar açılışta seçilmekte. Aromatik hissiyat için, kekik karanfil, nane gibi bitkileri tahmin ediyoruz. Çok katmanlı ve dolgun bir açılış faslı olmuş. Devamında biberli baharatlar ve zencefile, pudralı ve tozlu çiçekler katılıyor. Menekşe, orkide ve sümbülteber olarak düşünüyoruz. Bir miktar feminenlik barındıran bu çiçekler, parfüm tene otururken, sabunsu ve tozlu rayihalar salıyor. Orta katmanda baharatlı çiçekler görüyoruz. Parfüm daha fazla ısınıyor. Sıcak baharatlar var. Makyaj çantalarını andıran tozlu ve pudralı kokular ( sabunsu çiçekler ) var. Kapanış bölümü de şöyle toparlanabilir= Vanilyalı- tatlımsı yumuşak amber, misk reçineli odunsu notalar ve yapay ve kirli deri notası... Odunsu notalardan tozlu- topraksı sedir ağacı baskındır.

Atelier Rebul- İstanbul' un kapanış bölümünü esasında tatlı ve yumuşak amber teması domine etmiştir. Gene de, amber temasının baskınlaşması için bu kadar beklenmeyebilirdi. Ambere odunsu notalar eşlik etmekte. Odunsu amber formu, amberin en güzel kullanım biçimidir.

Koku düzlemi aromatik ot ve baharat sentezi, pudralı çiçekler, baharatlı çiçekler, amber ve reçineli odunsu bazlar sırasını takip ediyor. Dengeli bir tatlılık ve son bölüm hariç ( deri notası ), genelde uyumlu notalar var. Dengeli sıkılırsa problem yok. Aromalar gayet akışkan ve tene yerleşme hızlıdır.

Derinlik ve konfor çizgisi amber teması, odunsu amber, kekik, biberli baharatlar ve sedir ağacı ekseninde en beğendiğimiz ve hoşumuza giden notalardır. Bu çizgide kalıcılık, kalite ve güzellik unsurları şahikasına ulaşmaktadır. Lüks, zengin, derin katmanlı yapı göstermektedir.

Atelier Rebul- İstanbul isimli parfümün, Costume National Homme' dan farklı olan yönü; orta katmandaki biberli baharatlara pudralı çiçeklerin katılmasıdır. Costume National Homme' da biberli baharatlar aromatik otlara karışarak, aşağıdaki amberle buluşuyordu.

Atelier Rebul- İstanbul' un yağlı ve çabuk terleyen tende kalıcılığı, hafif esintilerle dört günü bulmaktadır. Fark edilirlik ise ilk anda saldırgandır, sonra tene oturup yumuşar. Kendini sahibine ara sıra hissettirir. Yoğun ve güçlü aromaları var. Üç- dört kere fıslatmak yeterli olur. Sonbahar- kış dönemi, akşam saatleri, soğuk havalar ve serin yaz akşamları kullanılır. Davet, kokteyl, gece gezmesi için idealdir. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmesi gereklidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Rebulun kolonyası hariç diğer ürünlerini pek sevemedim.

    Bu kokuya bire bir benzeyen bir disel kokusu mevcut zaten.

    ☀ ☀ ☀ ☀ ☀
    ☀ Fuel For Life Erkek Parfüm ☀ ☀ ☀ ☀ ☀



    YanıtlaSil