13 Ağustos 2016 Cumartesi

Diptiyque- Eau Moheli EDT / 2013




























Diptiyque- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Diptyque- Eau Moheli isimli parfümü değerlendiriyoruz. Yumuşak, tatlı, kremsi ve hafif rayihalar yaygındır. Çiçeksi notalar baskındır. Baharat, vanilya, tütsü ve odunsu notalar yardımcı elemandır. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmektedir.

Notaları çiçeksi notalar, ylang ylang, paçuli, pembe biber, zencefil, vetiver, benzoin ve tütsü olarak açıklanmakta.

Diptyque- Eau Moheli isimli parfümün ana koku formu, başlangıçta yer alan ve devamında da parfümü sonuna kadar domine eden kremsi ve yumuşak beyaz çiçeklerdir. Bunları harman halinde görüyoruz. Yasemin, ylang ylang ve frezya olarak tahmin ediyoruz.

Diptyque- Eau Moheli- bize genel anlamda, yumuşak biberli- baharatlı çiçekleri harman olarak sunmaktadır. Yani önce çiçeksi bir başlangıç yapılıyor. Sonra bu çiçeklerin üzerine kakule ve zencefil gibi yumuşak biberli baharatlar ilave ediliyor. Özellikle hızlı akışkanlıkla tene oturmayı takip eden orta katmanda, bu koku biçimi hakim karakterdir. Kuşkusuz, çiçekler de, baharatlar da belli ölçüde tatlılık barındırıyor.



Tatlı vanilya ve tütsü ile sona geliniyor. Sıcaklık bariz şekilde artıyor. Kapanış tütsülü vetiver ile yapılıyor. Parfümün en sevdiğimiz ve takdir ettiğimiz bölümü, işte bu son aromalar oluyor.

Koku formu çok değişmiyor ve genelde düz çizgide gidiyor. Çiçeksi notalar ve tütsülü vetiver, kendi başına birer harman oluşturuyor. Tek parça gibi algılanıyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülmekte. Son kısım biraz daha odunsu bazlarla şekilleniyor.

Diptyque- Eau Moheli- aslında kaliteli bir çiçeksi- vanilyalı kolonya gibi kokuyor. Kalıcılık kolonya ölçüsündedir. Fark edilirliği ise tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder