8 Haziran 2015 Pazartesi

Robert Piguet- Bois Blue EDP / 2013






























Robert Piguet- Fransız moda markasıdır. Robert Piguet- Bois Blue isimli parfümü yorumlayacağım.

Çiçek, baharat, odun/ ahşap ve tütsü gibi koku nüansları var. Tozlu, sabunsu, yumuşak ve bir miktar tatlımsı esintiler yapıyor. Yapay ve sentetik biçimler fazladır. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üstte turunçgiller, bergamot, orta notalarda muskat, menekşe, altta vetiver, sandal ağacı ve sedir ağacı notaları açıklanmış.

Robert Piguet- Bois Blue ( Mavi Ağaç )- soğuk ve metalik mürekkep vurgularıyla başlıyor. Ne olduğunu tahmin etmeye çalıştım= Yumuşak erkeksi çiçekler ve sabunsu baharatlar. Açılışta sabunsu hissiyat da bayağı yoğun oldu. Menekşe, iris gibi erkeksi çiçekler olabilir. Kakule, muskat, kimyon gibi sabunsu baharatlar olabilir. Bunlar harmanlanmış.

Sonra dumanlı tütsüler, kuru ahşapsı notalar ve çimensi- köksü vetiver var. Tozlu ve topraksı odunsu notalarla da kapanıyor. Kuru ve biraz yağlı öd ağacı olabilir. Yumuşak ve tozlu sedir ağacı kapanışta etkindir. Yumuşak misk buna eşlik etmekte.

Robert Piguet- Bois Blue- odunsu ve ahşapsı notaların karışımı olmuş. Ana tema, özellikle sonlarda vetiver ve sedir ağacı gibi gözüküyor. Diğer odunsu notalar yardımcı elemandır. Sade, basit ve gösterişsiz bir parfüm olmuş. Düz çizgide giden ve çok değişmeyen kokusu var. Genel bir tozlu- topraksı tonlamalar algılanır. Açılışta yapay aromalar egemendir. Devamında koku karakteri biraz daha kaliteli ve temiz olabilen ahşapsı notalara evrilir.

Robert Piguet- Bois Blue- yavaş bir akışkanlıkla, yarım saat içinde tene yerleşiyor. Tene yakın duruyor. Ne ki, fark edilirlik benim için her zaman yoğun oldu. Kalıcılık ise, çabuk terleyen yağlı tende, baharat- ahşap vurguları ekseninde gün boyu etkilidir. Tene yapışan mürekkep ve sabun kokuları da hesaba katılmalıdır. Bu yüzden dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk hava kokusudur. Günlük kullanıma ve sosyal faaliyetlere uymaz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder