7 Ağustos 2016 Pazar

Xerjoff- Star Musk EDP / 2013



























Xerjoff- İtalyan parfüm ve kozmetik markasıdır. Şimdi Xerjoff- Star Musk isimli parfümü inceleyeceğiz. Baharatlar, turunçgiller, amber, çiçeksi notalar, vanilya ve reçineler barındırmakta. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak ve ferah esintiler yapıyor. Çiçeksi- odunsu/ misk grubunda gösteriliyor.

Üst- mandalina, çiçeksi notalar, amber,

Orta- paçuli, sandal ağacı, vetiver, iris, karanfil, tarçın,

Alt- misk, vanilya, sandal ağacı, opoponaks, benzoin.

Xerjoff- Star Musk- tatlı mandalina ve kremsi amberi başlangıca koymuş. Bunu tatlı baharatlar takip ediyor. Tarçın- karanfil tarzında yumuşak ve biberli baharatlar var. Sonrasında misk, şekerli vanilya ve vanilyalı reçineler geliyor. Parfüm böylece kapanıyor. Ancak tatlı baharatların gerisinde, bunlara yardımcı eleman olarak erkeksi- yeşil çiçekleri görmekteyiz. Leylak, lotus ve sardunya gibi klasik tahminler yapılabilir.

Xerjoff- Star Musk- bu haliyle günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Tene özgürce sıkılabilir. Aromalar turunçgilli amber, tatlı baharatlar ve vanilyalı notalar biçiminde, kendi içinde harmanlanmış. Şaşırtıcı olan şu ki, bütün bu aromalar neredeyse tek parça halinde, ilk sıkıştan sonra kısa sürede tene yerleşmekte. Erkeksi- yeşil çiçekler bunlara destek veriyor. Parfüm hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Notalar birbiriyle uyumludur. Şekerli vanilya, sonlara doğru tatlılığı yükseltiyor ama rahatsız etmiyor. Kremsi, şekerli ve biberli yapısı dolayısıyla, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapmakta. Fark edilirliği genelde sakin kalıyor. Sahibine dönük tensel koku formundadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder