14 Ekim 2013 Pazartesi

Yves Rocher Ambre Noir EDT / 2013



















Harmanı sade bir görüntü vermekte= Vetiver, paçuli ve tonka fasülyesi gibi notalar açıklanmış. Odunsu- amber kategorisine girebilir. Sadeliğin ardında, nota dizilimi ve koku kalitesi bağlamında çok lüks ve gösterişli bir rayihası bulunmakta.

Açıklanan notalar arasında amber görünmüyor. Başlangıcı çok yoğun ve koyu baharat ve odunsu notalarla gerçekleşmekte.

Koku düzlemi baştan sona pek değişmiyor; yekpare bir düzlem ve âdeta tek nota halinde baharat- odun kombinasyonu takdir edilmekte. Tenden de böyle ayrılıyor.

Peki, amber nereden geliyor ? Sanıyorum, paçuli ve tonka fasülyesinin bileşiminden bu hissiyata ulaşıyoruz. Ya da harmanda amber var, ama açıklanmamış.

Ne var ki, bu kadar ağır ve zengin rayihalar içinde, yumuşak olan tek nota tonka fasülyesi... Parfümün kapanışına doğru, vanilya- badem esintileri hissettim. Bu, tonka fasülyesinden geliyor.

Vetiver ve paçuli ağır ağaçsı notalar olarak kabul ediliyor. Bütün notaları burnumuz aldığına göre, koku düzlemi de aynı oluyor.

Parfümün derinlik ve konfor noktasına gelirsek = Amber notası diyebiliriz. Yalnız, bu ambere derinlemesine ve karanlık otsu esintilerin katıldığını da söyleyebiliriz. Bu çizgide lüks ve şatafatlı bir parfüm olmuş.

Hiç tatlılık yok. Sonuna değin ağır bir parfüm. Ve çok kalıcı, maskülen karakteri var. Açık renkli bir tende bir güne yakın hafif esintiler yaymakta. İdeal bir sonbahar- kış parfümü. Ne ki, yaz akşamları ve iş toplantıları söz konusu olduğunda uygun bir dozajla kullanım opsiyonu olabilir.


Koku- 4 Kalıcılık- 4


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. 7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder