18 Kasım 2013 Pazartesi

Aramis Calligraphy Rose


























ABD kökenli parfüm üreticisi Aramis' in Kaligrafi serîsi parfümlerinden birini daha inceleyeceğim= Aramis Calligraphy Rose... Oryantal bir parfüm. Gül kokulu bir parfüm. Gül esanslı bir parfüm. Arap parfümü. Doğu esintili bir parfüm. Dedemin gül ve misk kokulu esanslarını hatırlatan bir parfüm.

Son yıllarda Arap- Doğu esintili parfümler, özellikle niş markalar tarafından üretilmekte. Ana akım markalar da buna kayıtsız kalamıyor.

Harmanına bakalım=

Üst= Kekik, safran, hanımeli.

Orta= Türk gülü, mür yağı, sytrax, lavanta.

Alt= Laden otu, misk, ambergis, buhur...

Gül notası her daim baskındır. Gül notası parfümün karakterini belirler= Aramis Calligraphy Rose, son derece kaliteli ve lüks bir kokudur ve Gül parfümüdür.

Misk, amber, buhur, biraz duman, biraz reçine, modern tatlı çiçekler ve Aramis Calligraphy Rose. Bu notalar gülden sonra gelir ve ona yardımcıdır. Onun etrafında bütünleşir. Şu anda bu satırları yazıyorum ve bu parfümün gül kokusu çok net ve yoğun biçimde burnuma gelmekte. Oysa, sıkalı üç gün oldu. Tenimde hiç kokusu kalmadı. Gül kokusunu hemen şimdi, burada kuvvetli biçimde hissetmemin sebebi nedir ?

Galiba ilahî boyutta bir şeyler harekete geldi. İlginç bir deneyim... Duygu ve düşünce boyutunda gül esansı, gül kokusu, gülle ilgili yaşantılarımız, anılarımız vs. harekete gelip bizi belli bir yere, mekâna götürmüş olamaz mı ? Akrabalarımıza ait bir köy evinde, kır evinde kalıyormuşuz... Bahar mevsimindeymişiz. Evin bütün pencereleri açıkmış. Pencere pervazlarında gül ve hanımeli saksıları varmış. Evin üst katı oturma odasıymış. Dışarı çıkıyorum. Bir tarafta hayata, taşlığa inen merdiven var. Merdivenin karşına bakan diğer tarafta da alçak bir sedir/ somya var. Sedirin üzerine bitkisel- geometrik desenli kilimler serilmiş. Hani, köy odalarındaki sedirler öyledir ya... Kilim sadece yere serilmez. Duvara asılır, somyanın üstüne örtülür... Duvara dayanmış sedire oturuyorum. Arkamda yaslanabileceğim yastıklar var. Biraz sonra, evin sahibesi, bana gül şerbeti veya çay ikram edecekmiş, yanında da kurabiyeler olacakmış. Gül, leylak, hanımeli kokuları etrafı sarmış. Hava pek sıcak değil... Hafif ılık bir hava var. Yumuşak bir rüzgar esiyor...

Bu parfümün bana hatırlattığı izlenimleri, yazımın sonuna alabilirdim. Eğer, bu anda burnuma çok güzel gül kokuları gelmeseydi...

Aramis Calligraphy Rose...

Yoğun bir tatlılık parfümü domine ediyor. Tene yerleştikten sonra da gül kokusu, diğer notaları egemenliğine alıp, koku hissiyatını domine ediyor.

Modern tatlı çiçeklerle açılmakta. Safran ve gülü baskın olarak hissettim. Sonra gül devam ediyor ve buna reçineler ve tütsü/ buhur eşlik ediyor. Öd ağacı benzeri rayihalar da aldım. Galiba tütsü, mür, reçine bu hisse neden oldu. Tene oturunca çok güzel güller esiyor. Kapanışta da bu güle amber ve misk katılmakta.

Amber/ misk yoğun kremsi bir tatlılığa evrilmiş. Reçineler ve tütsü; amber- gül notasının içinde erimekte.

Tatlı baharat hissiyatı da mevcuttur. Ne var ki, yoğun tatlı çiçeklerle kaynaşmış biçimde algılanır.

Koku düzlemi= Tatlı çiçekler/ tatlı baharatlar- gül- reçine/ tütsü- amber ve misk. Nota geçişleri başarılıdır. Temiz ve saf bir koku var. Harman rafine ve notalar katman halindedir.

Derinlik ve konfor noktası= Gül esansı- amber ve misk. Evet bu kadar. Zaten tümden gül parfümü. Başka şey yok. Gülün içine amber ve misk karışmış. Kalıcı, kaliteli ve güzel bir parfüm.

Her mevsime uygun gelen bir yönü var. Bolca sıkılsa da rahatsız etmez. Günlük kullanıma uygundur. Her ortama denk gelen bir tarafı da var.

Kalıcılığı kuvvetli= Tende bir günden fazla. Hafif esintiler yapmakta. Rahatsız edici ayrıntı yok. Çiçek kullanımı kadınlara yöneliktir. Amber- misk tabanı da erkek kullanımına izin veriyor.

Koku - 5 Kalıcılık - 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Ben uzun süredir mis gibi bir gül parfümü aradım. Aramis 900 edc yi bir yıldır beğenerek kullanan biri olarak sizin Calligraphy Rose yorumunuza güvenerek ABD'den bir arkadaşıma getirttim.daha doğrusu fragrancex.com dan online satın alıp arkadaşımın adresini vermiştim. Ve Sonuç devasa bir hayal kırıkılığı.ilk başlarda hafif bir gül �� var gibİ ama sonrası tam bir felaket. Sanki ayçiçek yağına bir damla gül yağı damlatılmış. O kadar.
    Lütfen yorumunuzu gözden geçirin.

    YanıtlaSil