2 Nisan 2014 Çarşamba

Versace- Pour Homme Oud Noir
























Versace İtalyan moda markasıdır. Bu markanın öd ağacı temalı, Arap esintili parfümü Versace Pour Homme Oud Noir' i yorumlayacağım.

Sade, basit ve düz çizgide ilerleyen bir harmanı var. Deri, öd ağacı baskındır ve sıcak ve kuru bir parfümdür. Oryantal- odunsu gruba alınmış.

Notalarına bakalım... Deri, öd ağacı, oryantal odunsu notalar, baharatlar. Bu kadar açıklanmış. Ben de bundan fazlasını almadım.

Kuru ve keskin bir öd ağacı ve deri notası ile başlangıç yapsa da, ben, burada öd ağacına benzer bir amber rayihası aldığıma eminim. Evet, açılış daha çok, amberli öd ağacı- deri biçimine girmiş. Güzel ve zengin bir yorum denebilir. Kalite çok belirgindir. Biraz burnu zorluyor, ama olsun... Niş parfümlerin kalibresine yaklaşan bir başlangıç yapmakta. Yoğun aromalar var.

Sonra ben, baharatlı odunsu notalar hissettim. Belki amberden kaynaklanıyor. Harmana bakarsak, odunsu oryantal notalar olarak geçiyor. Belki de baharat hissi yaratan şey budur. Yoğun ve pudralı çiçekler de olabilir mi ? Menekşe, frezya... Belki onlar da var... Bazı notaların harmanda açıklanmadığı kanısındayım.

Ortalarda yoğun baharatların hakimiyeti hissediliyor. Ama bu, yumuşak baharat değil. Arap tarzı baharat kullanımı var. Yoğun ve buruk baharatlar var. Hatta biraz da tozlu denebilir.

Kapanışta ise değişen pek bir şey yok... Baharat, odunsu notalar, öd ağacı katman halinde kapanışa taşınıyor. Düz bir çizgi. Sürprizi olmayan bir çizgi. Basit ve anlaşılır bir parfüm.

Sofistike odunlar, öd ağacı ve Geleneksel Arap koku biçimi değerlendirilmektedir. Oryantal yorum ise, bu düzlemin içinde ele alınmalıdır.

Dengeli sıkın. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış kokusu olduğu aşikârdır. Kendinize yontun. Toplum içinde sıkarsanız, hacı yağı diye küçümserler. Günlük kullanıma pek uygun değil. Koleksiyonluk kullanıma yönelik bir kokudur. Akşam ve soğuk hava parfümüdür.

Tende bir günden fazla kalıcılık yapar. Kuvvetli ve yoğun yapısından ötürü fark edilir. Güzel bir deneme. Emek harcanmış.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder