25 Ağustos 2016 Perşembe

Gucci- Made To Measure Pour Homme EDT / 2013


 


























Gucci İtalyan moda markasdır. Bu markanın, oryantal- baharatlı parfümü Gucci- Made To Measure' i tanıtacağım. Baharat, turunçgil, amber, aromatik notalar, çiçeksi akorlar veren bu parfümün harmanı şöyle açıklanmakta=

Üst- bergamot, portakal çiçeği, lavanta, anason.

Orta- muskat, nilüfer, erik, tarçın, ardıç karpuzu.

Alt- laden otu, paçuli, deri, amber.

Açılışta aromatik turunçgil notaları ( portakal, mandalina, bergamot ) mevcuttur. Hafif baharat ( tarçın, anason, muskat ) ve lavanta esintileri ve erkeksi çiçeksi notalar ( portakal çiçeği, lotus ) da bulunmakta. Tene yavaşça yerleşiyor. Tene yakın duruyor. Daha sonra tatlı baharat ve tatlı kırmızı meyveli katman ( erik ) algılanmakta. Lavanta ve aromatik otlar ( ardıç, adaçayı ) gene derinden hissedilmekte.

Kapanış ve tenden ayrılış da şöyle yorumlanabilir= Odunsu notalar ( paçuli, vetiver ), ağaçsı reçineler ( laden otu ), deri ve amber. Sıcak, kuru, biraz da tatlımsı bir kapanış yapmış. Baharatlı katman da hissediliyor.

Açılışta biraz koyu ve buruk turunçgil- aromatik ot kombinesi olmuş. Maalesef pek kalıcı aromalar yok. Ya da tene yakın durduğundan, ben böyle zannettim. Belki fark ettirmeden kalıcılık veriyordur. Yalınız, tene yerleştikten sonra kokusu pek alınmıyor. Başka kişilerin tenlerinde kalıcı ve güçlü olabilir.

Notalarda rahatsız edici bir şeye rastlamadım. Yapaylık ise, tatlı meyve ve deri notalarında biraz burnuma geldi.

Koku düzleminde turunçgiller/ aromatik notalar, baharat, kırmızı meyve, reçine, odunsu notalar, amber var. Notalar katmanlaşıyor. Birbirinin içine geçiyor. Tene yapışan aromalar var. Biraz yağlılık da mevcuttur.

Derinlik ve konfor noktasında odunsu reçineler ve amber var. Şüphesiz, en güzel yeri burasıdır. Parfümün karakterine önemli katkı yapıyor. Kalıcılık biraz daha iyi olabilirdi.

İdeal bir sonbahar- kış kokusu olabilir. Günlük kullanımda tazeleme gerekir. Tenimde kalıcılığı pek güçlü olmadı. Baharat ve yapay deri notalarından ötürü dengeli sıkılması gerekir. Muhtemelen her ortama uyum sağlayacaktır. Sıcakta iyi gitmez.

Koku- 3 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder