4 Eylül 2016 Pazar

Christian Dior- Addict- Eau De Toilette / 2014



























Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Şimdi Christian Dior- Addict Eau De Toilette isimli bayan parfümünü değerlendirmekteyiz. Genel olarak sucul, ozonsu, tatlı, kremsi, şekerli, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Çiçeksi notalar, turunçgiller, meyveler, vanilya, odunsu notalar ve tütsü gibi koku içerikleri veriyor. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmektedir.

Üstte mandalina, ortada yasemin, neroli, alt notada vanilya ve sandal ağacı aromaları açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Chrisitian Dior- Addict Eau De Toilette- portakal- mandalina- viski troykasıyla açılmakta. Biraz keskin içkimsi notalar ile başlangıçta ekşimsi- metalik hissiyat barındıran turunçgiller karışımını beğendiğimizi söylemeliyiz. Ancak yarım saat sonra tatlı- kırmızı meyveler ( vişne, ahududu ) genel koku karakterinde daha baskın olacaktır. Turunçgillerin kremsi yapıya dönüştüğünü de söylemek mümkündür. Devamında orta katmanda ferah yeşil kokan çiçeksi notalar var. Bunlar da gene keskin turunçgilli kokulara sahiptir. Neroli ve yasemin algıladım. Çiçeklerin sucul ve ozonsu biçimde olduğunu belirteyim. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalan parfümde, çiçekler, tene aslında hafif sabunsu ve soğuk rayihalarla yerleşiyor. Bu arada yeşil- bitkisel karakterini de kaybetmiyor. Böylece lavanta- menekşe gibi tahminler yapabiliriz.

Christian Dior- Addict Eau De Toilette isimli parfümün son bölümlerine gelinirken, baharatlı ( tarçın ) yasemin, sıcak tütsülü sandal ağacı ve kremsi vanilya ile karşılaşıyoruz. Vanilya sonradan şekerli hale geliyor. Genel koku formu tatlı, kremsi ve yeşil- bitkiseldir. Ara nüans olarak ekşimsi, metalik, şekerli, sabunsu ve soğuk esintiler de var.

Chirsitan Dior- Addict Eau De Toilette- tene dengeli sıkılırsa ( dört- beş fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar .Yalnız sabahleyin sıkılması tavsiye edilmez. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene oturur. Fark ediliriği tene yakın durmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık yapmakta. Bununla birlikte gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Sonradan şekerlenen meyveler ve vanilya aromalarına, kullanım esnasında dikkat etmek gereklidir ( dengeli dozaj ). Bunun haricinde başarılı geçişler yapan uyumlu notalar var.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder