14 Ağustos 2016 Pazar

Serge Lutens- La Fille de Berlin EDP / 2013


























'' O dikenli bir gül, onunla dalga geçme. O aşırılara giden bir kız. Mümkün olduğunda ve istediği zaman rahatlatır. ''

Serge Lutens

Serge Lutens- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Serge Lutens- Fille de Berlin isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, pudralı, sabunsu, şekerli ve bir miktar tozlu yapıdadır. Çiçeksi notalar, vanilya, bal ve meyveler bu parfümü şekillendirmiştir. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösteriliyor.

Üstte gül, sardunya, ortada palmarosa bitkisi, alt notada paçuli, meşe yosunu ve bal aromaları açıklanmış.

Serge Lutens- Fille de Berlin- gül temalı bir parfüm olmuş. Açılışta oldukça tatlı ve enerjik gül aroması ile karşılaşıyoruz. Sonra bu gül notası hemen pudralı hale geliyor. Pudralı gül- safran harmanıyla olgunlaşıyor. Ancak derinlemesine koklandığında, geri planda tatlı- kırmızı meyveler ( çilek, vişne, kuş üzümü ) yer almakta. Bununla birlikte pudralı gül teması, özellikle ortalardan itibaren her daim baskındır. Tatlı meyveler şöyle bir görünüp geri çekiliyor ve çiçeksi katman gene ön plana geçiyor. Bu kez pudralı gülün yanında sabunsu iris vardır. Son bölümde tatlılık yükseliyor. Şekerli vanilya bunda etkilidir. Bal aromasını da düşünebiliriz.

Serge Lutens- Fille de Berlin- gül teması etrafında biçimlenmiş. Başlangıçta tatlı- kırmızı meyveli gül harmanı bulunuyor. Devamında güle, safran ve iris gibi pudralı & sabunsu çiçekler eşlik ediyor. Buraya kadar gül temalı harman görüyoruz. Sonrasında vanilya kontrolünde yüksek tatlılık veren katman mevcuttur. Bütün bu aromalar, sırası geldikçe yavaş bir akışkanlıkla tene oturuyor. Fark edilirliği tatlı gül ve pudralı çiçeksi harman marifetiyle her zaman yüksek ve yoğundur. Şekerli vanilya ile yapışkan biçimde tene yakın kalır. Çabuk terleyen yağlı tende ise, günün büyük bölümünde kalıcılık yapmakta. Ne var ki, gün içinde tazelemek isteyebilirsiniz. Pudralı ve aşırı şekerli koku formlarını da düşünerek, teninize dengeli sıkarsanız iyi olur. Bu şartla günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Gene de aşırı sıcak havalarda sıkmayın.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder