29 Ağustos 2016 Pazartesi

Mancera- Aoud Violet EDP / 2014







Mancera- Fransız parfüm markasıdır. Bugün, Mancera- Aoud Violet isimli parfümü inceleyeceğim. Sabunsu, yumuşak, tatlımsı ve ferah kokuları var. Aromatik otlar, çiçeksi notalar, turunçgiller ve odunsu notalarla şekilleniyor. Çiçeksi- şipre kategorisinde gösteriliyor.

Üst- bergamot, baharat karışımı, yeşil notalar,

Orta- menekşe, paçuli, öd ağacı,

Alt- vetiver, amber, meşe yosunu.

Mancera- Aoud Violet isimli parfüm için, koku katmanlarına göre yorum yapmayı uygun bulmaktayız :

Yeşil ve ferah notalar : Açılıştaki bütün aromalar yeşil / bitkisel formdadır. Bergamot ve yeşil yapraklar ( ot, çayır, çimen ) bu anlamda düşünülecektir. Turunçgiller canlı ve tatlımsı olmuş.

Sabunsu notalar : Orta katmanda, banyo sabunu kokuları veren çiçeksi notalar menekşe temalıdır. Ayrıca çimensi ve köksü vetiver de, yeşil karakterin bu bölümdeki etkisini gösteriyor.

Yumuşak odunsu notalar= Son bölümde misk ve yumuşak öd ağacı vardır. Parfümün bütünü yeşil- bitkisel karakterde olduğu için, ( Mancera parfümlerinde genelde yapay ve ilacımsı kullanılan ) öd ağacı da bundan nasibini alarak yumuşak ve ferah olmuştur.

Mancera- Aoud Violet- büyük ölçüde yeşil kokan notaları ve çiçekleri ana tema olarak kullanmış. Öd ağacı vurgusu, geri planda bunları destekliyor. Bu sayede günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve yılın bütün mevsimlerine uygun hale gelmiş. Tenime özgürce sıkma şansım oldu. Fark edilirliği ilk anda yoğundur. Sonrasında hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Kalıcılığı ferah ve temiz çiçeksi kolonya kadar oluyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar vardır. Koku katmanları sırası geldikçe tene yerleşiyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder