4 Temmuz 2015 Cumartesi

Roja Dove- Enigma Pour Homme Parfum / 2013


























Roja Dove- İngiliz niş parfüm şirketidir. Bugün Roja Dove- Enigma Pour Homme isimli parfümü yorumlayacağız. Tatlı, pudralı, sıcak, yoğun, yumuşak ve keskin aromaları vardır. Baharatlar, tütün, reçineler, vanilya,  çiçeksi notalar ve amber geçişleri ile koku karakteri belirlenmekte. Oryantal- baharatlı grupta gösterilmiştir. Markanın sitesinde şu notalara yer verilmekte :

Üst- bergamot,

Orta- sardunya, gül, neroli, yasemin, kediotu,

Alt- kakule, zencefil, biber, paçuli, konyak, tütün, sandal ağacı, benzoin, vanilya, ambergis.

Roja Dove Enigma ( Bilmece ) Pour Homme- gül, portakal çiçeği ve kediotunun baskın olduğu yeşil kokan çiçeksi notalar ile açılıyor. Açılıştan kısa müddet sonra buna pudralı yasemin eklenecektir. Bu gayet ferah başlangıç geçilince, bu defa sahneye tatlı- biberli baharatlar çıkıyor. İsterseniz, biz bunlara konyaklı baharatlar diyelim. Çünkü, baharatların üstünde, onları bile bastıran keskin konyak aroması var. Kakule, zencefil, kırmızı biber ve tarçın gibi baharatlar, burun algısı tarafından çok kolay seçiliyor. Buna ferah tatlımsı tütün notası eklenince, baharatlar da daha yumuşak ve aromatik hale geliyor. Devamında yüksek tatlılık barındıran vanilyalı reçineleri ( vanilya, benzoin ) görmekteyiz. Gene tatlı ambergris vurgusuyla kapanışa yöneliyor.

Roja Dove- Enigma Pour Homme- ferah yeşil çiçeksi notalar ile kısmen şipremsi bir açılışa sahiptir. Sonra biberli baharatlar, tütün, vanilya ve amber aromaları ile Doğulu / Asyalı esintiler yapar. Baharatların üstünde her daim etkisini gösteren içki- konyak kokusu klasik Avrupaî / İngiliz tarzını hatırlatır.

Koku düzleminde çiçeksi notalar, baharatlar, içki notası, tütün, reçineler ve amber bulunuyor. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanmaktadır. Ayrıca tatlı, pudralı, keskin, yumuşak ve şekerli rayihalar ten üzerinde yer değiştiriyor. Bu nedenle tene dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter.

Derinlik ve konfor noktasında gül, neroli, tarçın, tütün, vanilya ve amber görmekteyiz. Bu saydığımız notalar, özellikle rafine ve temiz hissiyat sunduğundan çok beğeniliyor. Ayrıca kaliteli, zengin ve gösterişli bir koku biçimi yansıtıyor. Hızlı akışkanlıkla tene yapışıyor ve esiyor. Nota geçişleri başarılı yapılmış.

Roja Dove- Enigma Pour Homme isimli parfüm, ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Fark edilirliği her zaman yüksektir. Çabuk terleyen yağlı tende, iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansı sergilemekte. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder