16 Ağustos 2016 Salı

Hermes- Jour d' Hermes EDP / 2013



























Hermes- Fransız moda markasıdır. Hermes- Jour d' Hermes isimli parfümü inceliyoruz. Jour- gün ışığı anlamına geliyormuş. Tatlı, yumuşak, kremsi, tozlu ve pudralı esintileri var. Turunçgiller, aromatik otlar, yeşil- sucul bitkiler, çiçekler ve odunsu notalar barındırır. Çiçeksi grupta gösteriliyor. Jean Claude Ellena tasarımıdır.

Üst- greyfurt, limon, su notaları,

Orta- gardenya, bezelye çiçeği, yeşil notalar, beyaz çiçekler,

Alt- misk, odunsu notalar.

Hermes- Jour d' Hermes- doğal, enerjik ve ferah narenciyelerle açılıyor. tatlı ve keskin greyfurt, mandalina ve tozlu limon başlangıçta yer alıyor. Bunu aromatik otların ve yeşil- sucul bitkilerin takip ettiğini düşünüyoruz. Bir kaynaşma var. Bitkiler geri plandadır. Adaçayı ve ıhlamur olabilir. Devamında keskin baharatlar var. Karabiber ve muskat olabilir. Sonra pudralı çiçeksi katman geliyor. Sardunya, yasemin ve menekşe olabilir. Çiçekler feminen tarzdadır ve biraz ruj- fondoten kokuları verir. Son kısımda vetiver merkezli tozlu odunsu notalar, kremsi vanilya ve misk vardır. Odunsu notalar yapay ve sentetik olmuş.

Hermes- Jour d' Hermes- ilk anda güçlü bir fark edilirliğe sahiptir. Sonra tene oturup yumuşar. Yağlı ve çabuk terleyen tende, bir günden fazla kalıcıdır. Bunda baharatlar ve kadifemsi- makyaj malzemesi gibi kokular yayan çiçekler etkildir. Dengeli sıkılmalıdır. Çiçekler de tene oturduktan sonra metalik ve yapay esintiler veriyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Gece eğlenceleri, dış mekân kokteyl ve davetleri çin düşünülecektir. Kapalı alanda dozajına dikkat edilmelidir. Akışkanlık ve tene oturma konusunda acele etmiyor. Orta katmandan itibaren, notalar harmanlanmıştır. Yapaylığın bilinçli ve kontrollü bir seçim olduğunu düşünüyoruz.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder