30 Ağustos 2016 Salı

Hermes- Terre D' Hermes Eau Três Fraiche EDT / 2014



























Fransız aksesuar ve parfüm markası Hermes' in parfümlerini beğeniyorum. Şimdi de Hermes- Terre D' Hermes Eau Três Fraiche isimli kokuyu inceleyeceğim.

Klasik Terre D' Hermes, o kadar çok revizyona uğruyor ki, artık takip edemiyoruz. Bütün markalar çok sevilen ve beğenilen parfümlerini küçük değişiklerle tekrar piyasaya sürmekteler.

Hermes- Terre D' Hermes Eau Três Fraiche, modern, ferah, kaliteli, elegant ve güzel bir parfüm olmuş. Aromatik, fresh esintiler daha yoğundur. Kaliteli bir kolonya izlenimi verir. Günlük kullanımda her ortama uyar. Genel beğeniye yöneliktir.

Odunsu- aromatik grupta gösterilir. Narenciye, odun, yumuşak baharat esintileri daha fazla belirgindir. Diğer aromalar yardımcı elemandır.

Üst- greyfurt, acı portakal kabuğu, sucul notalar;

Orta- kakule, karabiber, sardunya;

Alt- paçuli, vetiver, sedir ağacı.

Sade, basit, kolay anlaşılır bir koku yapısı var. Son derece güzel, modern, ferah ve canlı bir limon- bergamot ikilisi açılışı domine ediyor. Burasını çok beğendim. Temiz, pürüzsüz, akışkan bir başlangıç takdir ediliyor. Narenciye esintileri aslında diğer katmanlarda da etkili olmayı sürdürecektir. Başlangıçta su- ozon efekti de alınıyor. Sonra buruk ve tozlu- topraksı bir portakal vurgusu gelmekte. Yeşil bitkisel notalar da var. Portakal acılaşıyor ve yumuşak ve tatlı baharatlarla birlikte baskınlaşıyor. Zencefil ve karabiber gibi ıtırlı baharatlar hissedilmekte. Kadifemsi ve yoğun bir hava seziliyor. Belki de böyle çiçekler vardır. Kapanış ise sedir ağacı merkezli odunsu notalarla olmakta. Buna yumuşak vetiver ve otsu rayihalar katılıyor. Alttan gene baharatlar hissediliyor.

Klasik Hermes- Terre D' Hermes' te yoğun ve keskin- merhemsi bir çakmaktaşı, tozlu- topraksı vetiver ve koyu baharatlar ön plandadır.

Hermes- Terre D' Hermes Eau Três Fraiche ise, ferah ve yumuşak narenciye ve baharatların etkili olduğu bir çalışmadır. İkisinin benzerliği belli ölçüde acımsı portakal tandansıdır.

Bu parfümün fark edilirliği zayıf olmakla birlikte, modern bir kolonya tandansı ile kalıcılığı biraz daha güçlü olmakta. Mevsim ve ortam sınırı olmadan, bolca sıkılabilir. Turunçgiller, otlar ve yumuşak baharat esintileriyle terapi etkisi yapacaktır.

Koku- 5 Kalıcılık- 2




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder