18 Şubat 2023 Cumartesi

Koton- Ultra Warm EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Bugün Koton- Ultra Warm isimli parfümü incelemesini yapacağım. Tatlı, pudralı, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, aromatik otlar, denizel notalar, vanilya, tonka fasülyesi, amber, meşe yosunu ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir. 

Limon, deniz notaları, nane, adaçayı, sedir ağacı, tonka fasülyesi, vanilya, meşe yosunu, ambrette ( misk ebegümeci ) tohumu ve sandal ağacı notaları açıklanmış.

Koton- Ultra Warm isimli parfümün başlangıcında tatlı ve enerjik turunçgiller ve deniz notaları var. Limon, mandalina ve bergamot sayılabilir. Bunu yeşil ve ferah kokan aromatik otlar takip etmektedir. Nane teması, adaçayı ve kişniş hissettim. Kapanışa doğru algıladığım tonka fasülyesi, vanilya, amber ve sandal ağacı merkezli odunsu notaların hepsi pudralı ve yapay kokmaktadır. Son fazda yeşil ve ferah tarzda meşe yosunu var. 

Koton- Ultra Warm isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştikten sonra sahibine ve dışarıya yoğun ve etkili bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık değerlerine ulaşıyor. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Kapanış bölümünde belirginleşmesiyle beraber tende uzun süre etkili olan sıcak, pudralı ve yapay rayihalarından ötürü kalıcılık ve fark edilirlik üst seviyeye çıkmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu hale getirmiştir. Tene dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyacaktır. Gene de çok sıcakta ve yaz mevsiminde kullanılırsa, boğucu olmasıyla rahatsız edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinze en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder