1 Ekim 2022 Cumartesi

Koton- Mystery For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Şimdi Koton- Mystery For Men isimli parfümü değerlendirmeyi düşünüyorum. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, metalik, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Baharatlar, turunçgiller, çiçeksi notalar, deri, odunsu notalar, amber ve tonka fasülyesi içeriklerine sahiptir. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Notaları hiçbir yerde açıklanmamış. Tahminler üzerinden gideceğiz.

Koton- Mystery For Men isimli parfümün başlangıcında kremsi ve şekerlilik barındıran biberli baharatların baharatların olduğunu zannediyoruz. Karabiber, yenibahar, pembe biber, kakule ve tarçın olmalıdır. Bir miktar metalik hissiyat olmakla beraber, büyük oranda tatlımsı kokan turunçgiller ( limon, bergamot, mandalina, greyfurt ), baharatları yumuşatarak takip etmektedir. Orta katmanın devamında, sucul karakterde diyebileceğimiz yeşil / bitkisel ve ferah kokan çiçeksi notalar var. Lotus, yasemin, frezya, zambak ve siklamen sayılabilir. Son bölüm ise tamamen yapay aromalardan oluşuyor : Deri, odunsu notalar ( sedir ağacı ), amber ve tonka fasülyesi sıralaması söz konusudur. Burada deri ve odunsu hiçbir özelliği olmadan ( tatlı ya da pudralı vs. ) sadece sentetik bir yapaylık veriyor. Amber ve tonka fasülyesi ise sıcak ve pudramsı bir yapaylığa meyletmiştir.

Koton- Mystery For Men isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Bunu takiben sahibine ve dışarıya karşı son derece saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Tene dengeli sıkılması şarttır. Yoksa baş ağrıtır. Üç- dört fıs yeter. Şekerli baharatlar ve pudralı kokan amber ve tonka fasülyesi marifetiyle / nedeniyle fark edilirlik ve kalıcılık çok artmış ve parfümün tene dengeli sıkılması gerekmiştir. Gerçekten şekerli tatlılık ve kremsilik parfümün geneline yayılırken, buna bir de son bölümde yapay pudralılık katılınca, parfüm baş ağrıtıyor. Orta katmandaki serinlik hariç, büyük ölçüde sıcaklık da var. İdeal sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder