25 Ağustos 2022 Perşembe

Koton- Gentle Wind For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Şimdi Koton- Gentle Wind For Men isimli parümü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, buruk, ekşimsi, tozlu, sabunsu, merhemsi, tuzlu, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay rayihaları var. Turunçgiller, ozonlu notalar, sucul notalar, denizel notalar, çakmaktaşı, çiçeksi notalar, baharatlar ve odunsu notalar barındırmaktadır. Aromatik- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Koton- Gentle Wind For Men isimli parfüm, iki farklı koku grubundan meydana gelmiştir. Bu grupları aslında nota değişimleri üzerinden değerlendirmek daha doğru olur :

Örneğin, turunçgilleri ele alalım : Bunlar açılışta tatlı, buruk ve ekşimsi yapıdadır. Mandalina, limon ve portakal olabilir. Ancak orta katmana doğru, turunçgillerde bir değişim gözleniyor. Bu sefer kremsi greyfurt- bergamot kombinesi var. Bu iki farklı turunçgiller grubunun arasında, yeşil, sucul ve ozonlu notalar ve daha da olgunlaşma evresinde tuzlu deniz suyu aromaları hissettim.

Koton- Gentle Wind For Men isimli parfümün, yeşil ve ferah kokan aromalarının neler olabileceğini düşünürken, karşıma çiçeksi notalar çıktı. Menekşe ve yasemin tahminleri yapıyorum. Tene yerleşme safhasında bir de sabunsu tarzda sardunya ve hatta merhemsi çakmaktaşı notaları devreye girecektir.

Bir de baharatlar var : Bunlar uzun süren orta bölümün, çiçeksi notalarla beraber bir diğer koku bileşenidir. Önce kakule ve tarçın gibi yumuşak, aromatik ve tatlımsı baharatlar sahne aldı. Sonra bu baharatlar tozlu ve biberli hale geldi. Karabiber notasını algıladım.

Nihayet son bölümdeki odunsu notalara geliyoruz : Sedir ağacı, paçuli ve vetiver gibi aromalar tozlu, topraksı ve köksü yapıdadır. Böylece tenden ayrılıyor.

Koton- Gentle Wind For Men isimli parfüm, tatlı baharatlar kullanımı ile Paco Rabanne- One Million, ekşimsi ve buruk turunçgiller, çakmaktaşı, sabunsu sardunya ve genel anlamda odunsu notalar çizgisinde Hermes- Terre D'Hermes ve kremsi turunçgiller, yeşil çiçeksi notalar ve tuzlu deniz suyu aromaları bağlamında günümüz modern fujerleri ( Mont Blanc- Emblem ve Burberry- Mr. Burberry ) gibi parfümlere atıf yapıyor. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Bu denli çok sayıda ve değişken karakterde koku grubu, elbette çok yavaş ve kararlı bir akışkanlıkla, bir saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Devamında tene yakın kalmayı tercih ediyor. Yani, sakin ve tensel bir kokudur. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Günlük kullanımda tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Aslına bakılırsa, tatlımsılıktan sabunsu kadar uzanan geniş koku yelpazesi, en azından beni rahatsız etmedi. Tenime özgürce sıkabilirim. Ne var ki, çok sıcak havalarda, üç- yedi fıs aralığında dozaj ayarı yapılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyacaktır. Sabunsu sardunya ve tozlu odunsu notalardaki yapaylık da rahatsız etmiyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder