20 Nisan 2023 Perşembe

Burberry- Mr. Burberry Element EDT / 2020

 















Burberry- İngiliz moda şirketidir. Şimdi Burberry- Mr. Burberry Element isimli parfümü konuşacağız. Tatlı, yapay, ferah, yumuşak ve serin rayihaları var. Aromatik otlar, mineral notalar, badem, turunçgiller, ambergris ve sucul notalar barındırıyor. Amber- fujer kategorisinde gösterilmiş.

Üstte yeşil badem, ortada ardıç meyvesi, alt notalarda mineral notalar, amber ve meşe yosunu aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Burberry- Mr. Burberry Element isimli parfümün açılışında tatlı ve yeşil kokan turunçgiller ( bergamot, mandalina ) ve kekremsi badem aroması yer alıyor. Tam burada birtakım yapay kokular geliyor. Mineral notaları algılamaktayız. Sonra gene yeşil ferah kokan aromatik otlar var. Aromatik, çamsı ve enerjik yapısıyla ardıç meyvesini hemen tanıyoruz ve yanında nane geçişlerinin de yapıldığını hissediyoruz. Aromatik otlar sucul notalarla desteklenmekte. Son kısımda tatlı kokan yapay ambergris bulunuyor.

Galiba son zamanlarda yeni bir tip fujer parfüm kategorisi keşfediyoruz : Tatlı yeşil ardıç meyveli- mineral notalı- yapay ambergrisli yeni bir aromatik- fujer. Bu parfümlerin örneklerini, bundan sonra sık sık görecek gibiyiz. Burberry- Mr. Burberry Element isimli parfüm de bunlardan biri oluyor. Buradaki yapay tatlılık ve yapay amber en azından beni rahatsız etmedi. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Tatlılık genele yayılmıştır.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder