12 Nisan 2023 Çarşamba

Valentino- Voce Viva Eau De Parfum / 2020

 















Valentino- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Valentino- Voce Viva Eau De Parfum isimli bayan parfümünü değerlendirmekteyiz. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, misk, sütlü aromalar ve vanilya içeriklidir. Buruk, tozlu, pudralı, kremsi, sabunsu, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Çiçeksi- odunsu / misk kategorisinde gösterilmiştir. 

Üst- mandalina, bergamot, zencefil,

Orta- portakal çiçeği, gardenya,

Alt- vanilya, tonka fasülyesi, misk, sandal ağacı, meşe yosunu.

Valentino- Voce Viva Eau De Parfum isimli parfümün, şipremsi hissiyatta buruk turunçgillerle açılmış olduğunu görüyoruz. Mandalina, bergamot ve portakal olabilir. Bundan sonra, sıcak ve biberli zencefil merkezli baharatlar geliyor. Merkez- orta katmanda sabunsu- banyo sabunları gibi kokan ve fakat devamında pudralı hale gelen çiçeksi notalar var. Mimoza, nergis ve ebegümeci gibi yoğun sabunsu çiçekler sayılabilir. Sonradan pudralı hale geldiğine göre iris ve yasemin de bunlara eklenebilir. Gene pudralı misk notası da, pudralı çiçeksi notalarla aynı koku formunda / bu notaların artçısı gibi düşünülmelidir. Kremsi ve sütlü vanilya aroması, parfümün genel gidişatına tamamen zıt / ondan farklı ama koku karakterine gayet hoş bir yumuşak veren bir yapıdadır ve böylece sona gelinir.

Valentino- Voce Viva Eau De Parfum isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Oldukça yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşecektir. Bunu takiben sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli sıkılması lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Parfümün EDP formatında olması ve orta katmandan itibaren yoğun bir pudralılık- sabunsuluk barındırması kalıcılık ve fark edilirliği yükseltmiş ve tene dengeli dozaj şartını getirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Genel koku gidişatında bir yapaylığa rastlamadım. Notalar birbiriyle uyumlu olmayı başarmış.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder