5 Nisan 2023 Çarşamba

Lancome- La Vie Belle Intensement Eau De Parfum Intense / 2020

 















Lancome- Fransız moda markasıdır. Bugünkü konumuz, Lancome- La Vie Belle Intensement Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümü olarak seçilmiştir. Tatlı, kremsi, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, vanilya, amber, misk ve odunsu notalar barındırmaktadır. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- ahududu, pembe biber, bergamot,

Orta- kediotu, portakal çiçeği, yasemin,

Alt- vanilya, iris, benzoin, paçuli, sandal ağacı.

Lancome- La Vie Belle Intensement Eau De Parfum Intense isimli parfümün açılışı tatlı, kremsi ve gayet sıcak esintilerle yapılmaktadır. Meyveler, turunçgiller ve hafif baharatlar var : Ahududu, çilek, limon, bergamot, pembe biber ve kakule algılıyorum. Orta bölümünden sonlara kadar çiçeksi notaların dominasyonunu görmekteyiz : Kremsi yasemin, portakal çiçeği ve osmanthusun yanısıra, pudralı koku biçimleriyle kediotu, iris ve orkide tahmin ettim. Kapanışta ise kremsi & pudralı rayihalarla birlikte sıcaklık iyice artıyor : Gene çiçeksi notalar ( iris, orkide ) aşağıya iniyor. Buna vanilya, amber, misk ve yapay odunsu notalar ( paçuli ) katılıyor.

Lancome- La Vie Belle Intensement Eau De Parfum Intense isimli parfümde baharatlı- çiçeksi- vanilyalı / amberli koku gruplarına tesadüf ettiğimizi düşünürsek, Doğulu / Asyalı parfüm tarzıyla muhatap olduğumuzu söyleyebiliriz. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca güçlü kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sıcaklık, kremsilik ve pudralılık genele yayıldığından ve son bölümde de bariz yapaylık olduğundan kalıcılık ve fark edilirlik değerleri artmış ve fakat tene dengeli dozaj verilmesi elzem olmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder