21 Nisan 2023 Cuma

Montale- Dark Vanilla EDP / 2020

 














Montale- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Montale- Dark Vanilla isimli parfümü tanıtacağız. Tatlı, yağlı, yumuşak, sıcak ve yapay esintileri var. Baharatlar, odunsu notalar, vanilya, amber ve deri içeriklidir. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilebilir. 

Üst- baharatlar,

Orta- deri, öd ağacı, paçuli, sandal ağacı,

Alt- vanilya, amber.

Montale- Dark Vanilla isimli parfümün başlangıcında tatlı ve sıcak baharatlar yer almakta : Tarçın teması, kakule ve biber olabilir. Devamında gene tatlı ve sıcak aromalar gelecektir. Odunsu notalar ( sandal ağacı, paçuli )- vanilya- amber troykası var. Buna son bölümde gayet yağlı ve yapaylık barındıran deri notası katılıyor ve parfüm tenden odunsu- deri vurgularıyla ayrılıyor. 

Montale- Dark Vanilla isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmekte. Ancak tene yakın kalmıyor, aksine sahibine ve dışarıya karşı boğucu yoğunlukta fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansı söz konusudur. Çünkü hem baharatlı- odunsu- derili yapısal düzen hem de geneldeki sıcaklık ve tatlılık bu sonucu getirmiştir. Gene aynı cümleden olmak üzere tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sondaki yapaylığa da dikkat edilmelidir. Baharatlar ve vanilya yumuşak ve aromatik yapısıyla çok beğenimizi kazanıyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder