19 Aralık 2021 Pazar

Koton- Ocean Wave For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Şimdi Koton- Ocean Wave For Men isimli parfümü değerlendireceğim. Tatlı, kremsi, şekerli, sabunsu, tuzlu, serin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay rayihaları var. Ozonlu notalar, meyveler, baharatlar, çiçeksi notalar, sucul / denizel notalar, lavanta, turunçgiller, odunsu notalar, meşe yosunu, misk ve aromatik otlar barındırıyor. Aromatik- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Notalar konusunda hiçbir açıklama yapılmamış. Tahmin yürüterek gideceğim.

Koton- Ocean Wave For Men isimli parfümün açılışı çok yoğun ozonlu ve sucul / denizel notalarla yapılıyor. Hatta tuzlu deniz suyu aromaları olabilir. Çünkü tuzlu ve sabunsu kokular aldım. Devamında tuzlu deniz suyu aromalarıyla karışık biçimde şekerli tatlılıktaki meyveler ve turunçgiller var. Kuş üzümü, ahududu, ayva, mandalina ve limon algıladım. Meyveler daha ön plandadır. Sonra keskin yeşil kokan ve aynı zamanda ferah aromalara geçildi. Ardıç meyvesi ve biberiye gibi aromatik otlar olacaktır. Orta katmanda bu yeşil- bitkisel ve sucul hissiyatın önemi daha da büyümektedir. Lavanta, lotus, sardunya gibi erkeksi- yeşil çiçeksi notalar tahmin edilebilir. Tam bu sırada tatlı ve yumuşak baharat geçişleri ( kakule- muskat ) yapılıyor. Yeşil kokan meşe yosunu da ağırlığını koyuyor. Artık sonlara gelindiğini düşünürken, yapay odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve misk var. Buraya kadar daima serin aromalar görüyoruz. Ancak tene oturma devresinde parfüm oldukça sıcak ve tatlı hale gelmektedir. Anason- kakule- tarçın çizgisindeki modern tatlı baharatlara gene tatlı ve yapay vanilya destek veriyor.

Koton- Ocean Wave For Men isimli parfüm, aromatik / yeşil- baharatlı bir kolonya gibi düşünülebilir. Bu minvalde fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tene yerleşiyor : Tensel koku / tene yakın durma. Odunsu notalar ve vanilyadaki yapaylık rahatsız etmediğinden, tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna yöneliktir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder