10 Nisan 2022 Pazar

Koton- Existence For Men EDT

 



Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Bugün Koton- Existence For Men isimli parfümü inceleyeceğim. Lavanta, turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve tonka fasülyesi bu parfümü şekillendirmektedir. Tatlı, kremsi, yumuşak, ferah, sıcak ve yapay esintileri vardır. Oryantal- odunsu grupta gösteirlebilir.

Üst- lavanta, bergamot, biber,

Orta- zambak, iris ( süsen ), kakule,

Alt- vetiver, kumarin, paçuli.

Koton- Existence For Men isimli parfümün başlangıcında tatlımsı, yeşil ve ferah yapıda lavanta ve turunçgiller ( limon, bergamot ) yer almıştır. Sıcak ve tatlı baharatlar ( kakule, muskat, biber ) bundan sonra gelir. Gene yeşil / bitkisel ve serin yapıdaki çiçeksi notalar ( zambak, iris, siklamen ), orta bölümün bir diğer koku bileşenidir. Son bölümde sıcak, kremsi ve yapay aromalar vardır. Odunsu notalar ağırlıklı olmak kaydıyla vetiver- tonka fasülyesi- paçuli troykasını görmekteyiz.

Koton- Existence For Men isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu güçlü kalıcılığı vardır. Tene dengeli sıkılması ( üç- dört fıs ) gereklidir. Sıcak, tatlı ve kremsi tonlamalarla belirlenen baharatlar, odunsu notalar ve tonka fasülyesini düşündüğümüzde, elbette kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselecek ve parfümün tene dengeli sıkılması gerektiği anlaşılacaktır. Lavanta, turunçgiller ve çiçeksi notalardaki yeşil ve ferah yapısal düzen de koku kalitesini arttırıyor ve beğeniye yol açıyor. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk havalara ve serin öğleden sonra- akşam saatlerine yöneliktir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder