22 Mart 2021 Pazartesi

Koton- It's Bold For Men EDT

 















Koton- Türk moda ve aksesuar markasıdır. Bugün Koton- It's Bold For Men isimli parfümü değerlendireceğiz. Meyveler, turunçgiller, deniz notaları, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar ve amber aromaları barındırıyor. Tatlı, şekerli, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Koton- It's Bold For Men isimli parfümün başlangıcı, oldukça tatlı & şekerli meyveler ve turunçgillerle yapılıyor. Kuş üzümü, aslan meyvesi, limon, mandalina ve portakal sayılabilir. Buna hemen deniz notaları katılmakta. Orta katmanda modern-tatlı- biberli baharatlar var. Bunları önden çiçeksi akorlar destekliyor. Bu sıcak ve aromatik baharatlar güllü tarçın- kakule ikilisidir. Güllü tarçın- biberli kakule de diyebiliriz. Sonlarda odunsu notalar ( yapay paçuli- sandal ağacı ) ve tatlı amber bulunuyor.

Koton- It's Bold For Men isimli parfümün şekerliliğe kayan genel tatlılığı beni rahatsız etmedi. Ancak, açılıştaki şekerli meyveler ve sondaki yapay odunsu notalarla birlikte düşünüldüğünde, tene dengeli sıkılması gerektiği ( dört- beş fıs ) ortaya çıkar. Çünkü toplamdaki şekerli yapaylık, koku kalitesi üzerinde olumsuz etki yapacaktır. Buna karşın baharatların aromatik ve yumuşak tarzı hoşuma gitti. Koku karakteri itibariyle büyük ölçüde ( meyveler fazlasıyla ve nane eksiğiyle ) Paco Rabanne- One Million isimli parfüme benziyor.

Koton- It's Bold For Men isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. İlk anda dışarıya karşı yüksek fark edilirliği olsa da, sonrasında sakinleşip tene yakın kalıyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı var. Baharatlar ve odunsu notalar bu performansta etkilidir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder