24 Şubat 2023 Cuma

Narciso Rodriguez- Pure Musc For Her EDP / 2019


























Narciso Rodriguez- ABD merkezli moda firmasıdır. Bugün Narciso Rodriguez- Pure Musc For Her isimli parfümü konuşacağız. Tatlı, kremsi, yumuşak, sabunsu, pudralı, metalik, soğuk- serin, sıcak, acı ve yapay koku geçişleri var. Çiçeksi notalar, misk, odunsu notalar, turunçgiller, vanilya ve aromatik bitkiler barındırmakta. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösteriliyor.

Notaları hakkında neredeyse hiçbir bilgi yok. Üstte misk, ortada çiçeksi notalar ve alt notada kaşmir ağacı açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Narciso Rodriguez- Pure Musc ( saf misk ) For Her- önce yüksek kremsilik ve tatlılık barındıran sıcak aromalarla açılıyor. Burada yoğun bir miskle birlikte çiçeksi notalar ( gardenya, gül ) var. Sonra koku karakteri tamamen değişiyor. Temizlik malzemesi, yeni yıkanmış çarşaflar ve banyo sabunları gibi kokuyor. Gene çiçeksi notalar ön plandadır. Nergis, sümbülteber, kediotu ve hanımeli algıladım. Ayrıca turunçgiller ( bergamot, mandalina ), aldehitler, sentetik notalar, yeşil kokan aromatik otlar ( yeşil çay, kişniş, leylak ) hissediliyor. Bütün bunlar soğuk, serin, buzlu, acı, metalik, sabunsu ve pudralı rayihalara yol açmış. Tende kalan en son aromalar misk, vanilya ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) olmakta. Bunlar da sıcak ve kremsidir.

Narciso Rodriguez- Pure Musc For Her isimli parfümde aromalar kremsi ve sabunsu & pudralı katmanlar olarak sırasıyla tene yerleşiyor. Kremsi katmanlar kapanışta tekrar karşımıza çıkıyor. Gayet yavaş akışkanlık olduğu kanaâtindeyiz. Tene oturma işlemi iki saat sürüyor. Fark edilirlik özellikle dışarıya karşı yoğun ve güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca etkili kalıcılığı var. Misk, sabunsu ve pudralı çiçekler ve sandal ağacı kalıcılık ve fark edilirlik performansını yükseltmiş. Daha ziyade sonbahar- ilkbahar arası döneme, akşam saatlerine ve soğuk havalara uyacaktır. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde değerlendirebilirsiniz. Kremsi ve sabunsu & pudralı koku değişimlerinden olumsuz etkilenmemek amacıyla tene dengeli sıkılmalıdır. Zihin ve burun algısını zorlamaması için, üç- dört kez fıslatmak yeter. Nota geçişleri başarılıdır. Fakat kremsi ve sabunsu & pudralı rayihaların ardı ardına gelmesi, koku karakterinde dengesizliğe neden olmuş. Genel olarak, misk, sandal ağacı, vanilya ve kremsi çiçekleri beğendim.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder