30 Ocak 2023 Pazartesi

Acqua Di Parma- Leather Eau De Parfum / 2019

 















Acqua Di Parma- İtalyan niş parfüm markasıdır. Şimdi Acqua Di Parma- Leather Eau De Parfum isimli parfümü yorumlayacağım. Deri teması, meyveler, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Koyu, yumuşak, sıcak, pudralı, koyu, yapay, kirli, ve tozlu esintileri var. Deri grubunda gösterilmiş.

Üst- ahududu, portakal, limon,

Orta- gül, hanımeli, turunç yaprağı, kekik,

Alt- deri, gayakum ağacı ( öd ağacı ), sedir ağacı.

Acqua Di Parma- Leather Eau De Parfum isimli parfümün başlangıcını meydana getiren ferah tatlı- kırmızı meyveler ( ahududu, kuş üzümü ) ve tatlı çiçeksi notalar ( gül ) kısa sürede geri çekiliyor. Onun yerine kirli ve tozlu odunsu notalar ( paçuli ) hakim oluyor. Orta bölümü tamamen pudralı deri teması kaplayacaktır. Aslında buna birtakım pudralı çiçeksi notalar da ( hanımeli, iris, papatya ) destek veriyor olabilir. Burada bir şeyi nüanse edelim : Pudralı çiçekler, deri notasını takviye etmiş ve güçlendirmiş olabilir. Deri aromasının özelliği pudralı olmaktan çok, koyu ve plastik tarzda kokmasıdır. Yani otomobil lastiği, deri ceket ve lastik hissiyatı vermesidir. Deri notasına sıcak tütsüler katılıyor ve sona geliniyor.

Acqua Di Parma- Leather Eau De Parfum- açılıştan deri temasına kadar Tom Ford- Tuscan Leather isimli parfümün koku karakterine öykünmekte. Deri temasıyla birlikte Tom Ford- Ombre Leather isimli parfümü andırıyor. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla deri notasına geçiliyor. Devamında daha ziyade, sahibine dönük olarak saldırgan bir fark edilirliği var. Bu da demektir ki, tene yakın kalmayı tercih ediyor. Çabuk terleyen yağlı tende, iki gün boyunca güçlü kalıcılık yapacaktır. Bu arada diğer notalar etkinliğini kaybediyor ve neredeyse yalnızca deri aroması tende kokuyor. Genelde pudralı, tozlu, kirli ve yapay ( pudralı verilen çiçeksi notalar & deri ) tonlamaları olduğu için, burun ve zihin algısını zorlayabilir. Tene dengeli ( üç- dört fıs ) sıkılmalıdır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder