29 Aralık 2022 Perşembe

Jo Malone- Velvet Rose & Oud Cologne Intense / 2019



Jo Malone- İngiliz parfüm ve kozmetik firmasıdır. Bugün Jo Malone- Velvet Rose & Oud isimli parfümü yorumlamaktayız. Tatlı, şekerli, kremsi, ilacımsı, yapay ve yumuşak yapıdadır. Çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, odunsu notalar ve gurme notalar barındırıyor. Çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üstte karanfil, ortada gül ve alt notalarda agar ağacı ( öd ağacı ) ve pralin aromaları açıklanmış.

Jo Malone- Velvet Rose & Oud isimli parfüm, şekerli bir tatlılığa sahip çiçeksi notalarla açılıyor. Gül temasını hissetmekteyiz. Sonrasında tatlı baharatımsı biçimde kabul edilebilecek karanfil vurgusu yapılmış. Kapanışta ilacımsı ve kimyasal tarzda odunsu notalar ( öd ağacı teması ) bulunuyor. Tene oturunca da kremsi tatlılıkta gurme notalar ( çikolata ? ) olabilir. Bu bölümde de yapaylık görüyoruz.

Jo Malone- Velvet Rose & Oud ( Kadife Gül & Öd ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilişkilidir. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık vermesi, gül- karanfil- öd ağacı çizgisindeki şekerli ve yapay tonlamalar ile mümkün oluyor. Gene bu minvalde tene dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanmak daha mantıklıdır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder