1 Şubat 2023 Çarşamba

Diesel- Spirit Of The Brave EDT / 2019




















Diesel- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Diesel- Spirit Of The Brave ( Cesurun Ruhu ) isimli parfümü değerlendireceğiz. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, reçineler, baharatlar, tütün ve odunsu notalar barındırmaktadır. Oryantal- odunsu kategoride gösterilmektedir.

Üst- bergamot, kasnı otu sakızı, artemisia ( yavşan otu ),

Orta- selvi bitkisi, saibei (?), elemi reçinesi,

Alt- köknar balzamı, laden otu, tonka fasülyesi.

Diesel- Spirit Of The Brave isimli parfümün başlangıcında içkimsi turunçgiller ve meyveli reçineler var. Tahminlerimiz bergamot, mandalina ve elemi reçinesi ( meyvemsi reçine ) oldu. Daha sonraki dönemde ağaç reçinelerini ( laden reçinesi ) algılayacağız. Orta katmanda şekerli- biberli baharatlar ( kakule, tarçın ) hissediliyor. Baharatlara tatlımsı tütün eklemlenmiştir. Kremsi yapıdaki tonka fasülyesi ve yapay tatlı amber ile kapanışa geliniyor. Son fazda kremsi odunsu notalar ( vetiver ) olabilir. Tenden ayrılma aşamasında böylece tatlılık yükseliyor.

Diesel- Spirit Of The Brave- hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Son bölümde yapaylık ve orta katmandan itibaren yüksek tatlılık olmasına rağmen, nota geçişleri başarılı yapılmış. Ayrıca aromaları katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşmektedir. Koku katmanları şöyle gruplandırılabilir :

Meyveli katman : Turunçgiller ve reçineler.

Şekerli katman : Baharatlar ve ferah ve yumuşak tütün.

Kremsi katman :  Amber ( yapay ambroksan ), tonka fasülyesi, vetiver.

Diesel- Spirit Of The Brave isimli parfüm, şekerli ve kremsi yapısından ötürü dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Bu şartla günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevisime uyacaktır. Yalnız sabahleyin ve çok sıcak havada sıkılmasını tavsiye etmem. Serin yaz akşamlarında kullanma opsiyonunuz var. İlk anda, daha ziyade dışarıya yönelik yoğun fark eilirlik yapıyor. Ancak kısa sürede yumuşayarak, tensel koku haline geliyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık veriyor. İstenirse gün içinde tazelenebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder