26 Şubat 2023 Pazar

Carine Roitfeld- Aurelien EDP / 2019

 















Carine Roitfeld- ABD merkezli parfüm ve kolonya firmasıdır. Şimdi Carine Roitfeld- Aurelien isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Koku karakteri olarak kadın parfümü diyebileceğimiz bir yapıdadır. Sabunsu, soğuk, tatlı, yapay ve plastik esintileri vardır. Reçineler, çiçeksi notalar, amber, vanilya ve odunsu notalar içeriklidir. Oryantal- vanilya grubunda gösterilebilir.

Portakal çiçeği, yasemin, benzoin, mür reçinesi, opoponaks, paçuli ve siyah amber gibi notalar açıklanmış.

Carine Roitfeld- Aurelien isimli parfümün açılışı ve devamı, tamamen sabunsu ve soğuk aromalardan müteşekkildir. Reçineler ve kadınsı çiçeksi notalar, parfümün koku gidişatında önemli yer tutar. Şöyle ki mür reçinesini en başta burnum hissetti. Yasemin, sümbül, portakal çiçeği ve menekşe gibi çiçekler bunu takip etti. Sonlara doğru parfüm sıcaklaştı. Yüksek tatlılıktaki amber ve vanilya bu minvaldedir. Yapay ve gene soğuk odunsu notalar ( paçuli ) ile sona geliniyor. Parfüm tene oturunca, çiçeksi notalar ve paçuli iyice yapay ve plastik hale çevriliyor.

Carine Roitfeld- Aurelien isimli parfüm, soğuk ve sabunsu rayihalarıyla eski tarz kokuyor. Orta yaşın üzerindeki kadınlara hitap eden kokusuyla kullanmanın ve kaldırmanın zor olduğu bir parfüm... Her şeyden önce açılış ve orta katmanı kaplayan sabunsu soğukluk ve sonlardaki iyice plastikleşen yapaylık, dikkatli dozajlanmadığı takdirde baş ağrıtır. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştikten sonra sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende beş gün boyunca muazzam kalıcılık performansına sahiptir. Yapay sabunsuluk, yüksek tatlılık ve buna eklemlenen plastiklik söz konusu olduğunda elbette kalıcılık ve fark edilirlik artacak ve tene dengeli sıkılması gerekecektir. Sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekânda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder