2 Şubat 2023 Perşembe

Givenchy- Gentleman Cologne / 2019




Givenchy- Fransız moda markasıdır. Şimdi Givenchy- Gentleman Cologne isimli parfümü yorumlayacağım. Buruk, ekşimsi, tozlu, pudralı, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, aromatik otlar, odunsu notalar ve amber aromaları bulunuyor. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, limon, turunç yaprağı yağı, kakule,

Orta- süsen / iris, vetiver, biberiye,

Alt- ambroxan, misk.

Givenchy- Gentleman Cologne- bergamot ve limon gibi buruk ve ekşimsi turunçgilleri açılışa koymuş. Bunu iris ve sardunya tarzında pudralı çiçeksi notalar takip ediyor. Bu çiçekler önce hafif sabunsu, sonra da gayet pudralı tonlamalar yapıyor. Devamında toplamda çam esintileri gibi kokan aromatik otlar var. Biberiye ve ardıç meyvesi olabilir. Burada koku formu bariz biçimde yeşil- bitkisel ve bir miktar sucul hale gelmektedir. Odunsu notalardan isli vetiver çok güzel bir uygulama olmuş. Tatlımsı ve yapay amber kapanışı yapmıştır.

Givenchy- Gentleman Cologne isimli parfüm çiçeksi notalar, çam kozalağı kokuları, vetiver ve amber ile gayet tatmin edici fark edilirlik ve kalıcılık değerlerine ulaşmaktadır. Çabuk terleyen yağlı tende, günün önemli bir bölümünde etkili kalıcılığı var. Gene de günlük kullanımda tazelemek isteyebilirsiniz. Fark edilirliği ise tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Hızlı akışkanlıkla tene yapışması beni memnun etti. Pudralı ve tozlu aromalar geneli kapsar. Yalnız rahatsız edici değil. Yumuşak ve enerjik yapısını beğendim. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder