5 Mayıs 2014 Pazartesi

Yves Rocher- Comme une Evidence Homme EDT / 2008





















Yves Rocher, Fransız kozmetik markasıdır. Yves Rocher Comme une Evidence Homme; gül temalı bir koku olarak aromatik otlar, baharatlar ve narenciye nüansları veriyor. Odunsu- baharatlı gruptaki kokunun harmanı=

Üst= Şipreler, mandalina, bergamot,

Orta= Paçuli, öd ağacı, sedir ağacı,

Alt= Muskat, biber, gül, kakule...

Açılış aromatik- yeşil bitkisel notalar ve ekşimsi turunçgil sentezini barındırıyor. Canlı, dinamik ve ferah açılış güzeldir. Sonra paçuli ve öd ağacı tandanslı kuru, keskin, acımsı odunsu aromalar geliyor. Koku karakteri değişiyor. Tene bu notalarla oturup kuruyor. Devamında tatlı baharatlar var= Çok güzel ve lüks bir gül notasına biberli kakule ve baharatlar eşlik etmektedir. Tenden de keskin odunsu notalar ve tatlı baharatlarla ayrılmaktadır.

Sade, basit, gösterişsiz harmanı, ortalardan sona kadar Paco Rabanne One Million ve özellikle başlangıçta Burberry London etkileri vermektedir.

Dengeli bir tatlılık olduğu söylenebilir. Ne ki, açılıştan bir müddet sonra, paçuli ve öd ağacıyla yoğun hissiyattan bahsedilebilir.

Koku düzlemi= Aromatik otlar/ turunçgiller, odunsu notalar, gül- tatlı baharatlar. Sadece biraz odunsu katmanda yapaylık var. Diğer notalar pürüzsüz ve temizdir.

Derinlik ve konfor çizgisi= Gül, biberli kakule- tatlı baharatlar. Kalıcı, güzel ve kaliteli bir kombinasyon var. Şaşaa ve debdebe artmakta. Odunsu notalarla başlayan tene oturma işlemi tatlı baharatlarla tamamlanıyor.

Tende kalış süresi bir güne yakındır. Kuvvetli, yoğun odunsu notalar ve baharatlar bu işi beceriyor. Fark edilirlik de bu anlamda fazladır- özellikle ilk iki saatte...

Günlük kullanıma uyar. Sonbahar- kış devresine uygundur. Dengeli sıkılmalıdır. Öğleden sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Serin hava kokusu olabilir. Davet ve kokteyllerde, dengeli sıkmak kaydıyla, sizi başarıyla  temsil edecektir. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor. Ama sonlara doğru Arap tandanslı parfümlere atıf yapmasıyla ilginç bir yönü var.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder