20 Mayıs 2014 Salı

Estêe Lauder- Sensuous Noir EDP / 2011

























Estêe Lauder- ABD merkezli kozmetik markasıdır. Bu markanın bayan kokularından, Estêe Lauder- Sensuous Noir isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Kremsi yumuşak, sıcak, keskin ve tatlı yapıdadır. Çiçekler ve balımsı reçineler baskındır. Baharatlar pek etkinlik göstermez. Odunsu notalar da parfümün biçimlenmesine yardımcı olur. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- yasemin, kakule, baharat çeşnisi,

Orta- paçuli, gayakum ağacı, zambak, çam iğneleri,

Alt- amber, benzoin, vanilya, bal.

Estêe Lauder- Sensuous Noir- kremsi- yumuşak beyaz çiçeksi notaların baskın olduğu bir açılışa sahiptir. Bunlar karabiber destekli yasemin, gül, şakayık ve zambak olarak tahmin ediliyor. Çiçekler keskin ve parlak yapıdadır. Orta bölümde yumuşak çiçekler koku hissiyatı olarak devam ederken, buna kremsi paçuli teması katılıyor.

Açılış ve orta katmanın koku toplamı olan yumuşak baharatlı- kremsi paçuli temalı beyaz çiçekler, modern kadınsı tarzıyla beğeniliyor.

Son bölümü kısaca şöyle formüle edelim : Balımsı reçineler ve ve vanilya. Amber de olabilir. Yumuşak ve kremsi yapı devam ediyor. Fakat balımsı reçineler tatlılığı yükseltiyor. Hemen ekleyelim= Tene dengeli sıkılmalıdır. Çok sıcakta ve sabahleyin kullanılmamalıdır. Bu uyarılara dikkat edilirse, günlük kullanımda ve sosyal ortamlarda kendine yer bulacaktır.

Estêe Lauder- Sensuous Noir isimli parfümün aslında bütün notaları ile tek parça- katman oluşturabilir. Bir bütünlük ve sağlamlık görülmekte. Tene hızlı biçimde oturması, bütün notaların tek parça- yerleşimiyle oluyor. Zaten balımsı reçinelerle de tene yakın kalıyor. Daha ziyade sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatleri için düşünülecektir. Fark edilirlik ilk başta yoğundur, sonra sakinleşir. Çabuk terleyen yağlı tende, yapışkan reçineler ve vanilyanın etkisiyle gün boyu kalmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder