9 Mayıs 2014 Cuma

Azzaro Pour Homme L' Eau


























Azzaro, Fransız parfüm markasıdır. Azzaro Pour Homme gibi klasikleşmiş bir kokunun daha fresh ve yumuşak versiyonu olan Azzaro Pour Homme L' Eau, bugün inceleyeceğimiz parfümdür.

Aromatik baharat, narenciye, çiçeksi notalar, odunsu notalar bu parfümü tanımlıyor. Aromatik- fujer grubunda gösteriliyor. Harmanı şöyle=

Üst- greyfurt, limon, Amalfi limonu,

Orta- lavanta, sardunya,

Alt- vetiver, misk, sandal ağacı, paçuli.

Genelde dengeli bir tatlımsılık var. Aromatik notalardan gelen bir ekşimsilik ve burukluk da mevcuttur.

Açılış aromatik ve ekşimsi limon harmanıyla olmakta. Bunu tatlımsı lavanta ve biraz pudralı ve karanlık sardunya takip etmiş. Tene oturmaya başladığı son bölümde de odunsu notalar ve amber bulunuyor. Burada aromatik ve yumuşak baharatlar var. Odunsu notalarla baharatlar iç içe geçmiş.

Aromatik tarz, parfümün açılış ve kalp notalarını domine etmiştir. Limon- lavanta- sardunya çizgisinde hem aromatik, hem de fujer nüanslar vardır. Erkeksi ve olgun çiçekler beğenimizi kazandı. Açılışta bir sabunsu biçimlenme de var.

Genelde sade, basit, gösterişsiz bir harman ve dengeli ve rafine aromalar takdir edilmektedir.

Tene yerleşip güzelleşmesi odunsu notalar ve amberle olmakta. Yumuşak ve nispeten tatlı bir amber var. Hatta bir yerlerden tütün rayihası da almaktayım. Son bölüm çok rafine ve temiz bir tütün- odunsu katman biçiminde kendini gösteriyor.

Azzaro Pour Homme' un yoğun ve baskın yapısı, bu versiyonda başarılı şekilde ehlileştirilmiş. Sivri köşeleri törpülenmiş.

Günlük kullanıma uyar. Dozaj konusunda yalnızca, paçuli, amber, lavanta gibi notalara dikkat edilmelidir. Bu nedenle beş- altı fıs yeterli olur. Yukarıda saydığım aromalara dikkat edilirse, ferah, temiz, sorunsuz bir kullanım olur.

Sabah sıkılması tavsiye edilmez. En iyi sonuç öğleden sonra ve akşam alınır. Aslında serin havada iyi gider. Gece kullanımı için uygundur ve bu devrede davet ve kokteyllerde övgüler alırsınız.

Koku karakteri düz bir çizgide gidiyor, çok değişmiyor. Tene yakın duruyor ve kurumaya başlıyor. Fark edilirliği ilk üç saat güçlüdür. Sonra tene oturur. Kalıcılığı tenimde 10 saate değin sürdü. Hafif, fresh, taze limonlar ve aromatik notalar beğenilecektir.

Koku - 4 Kalıcılık - 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder