7 Ocak 2014 Salı

Histoires de Parfums- Ambrarem Eau de Parfum Absolu / 2011






Histoires de Parfums- Fransız parfüm markasıdır. Bu markanın Edition Rare ( nadir baskı ) koleksiyonundan, Histoires de Parfums- Ambrarem Eau de Parfum Absolu isimli parfüm değerlendirilecektir. Amber temalı ve Doğu etkili bir parfümdür. Koyu, tozlu, az tatlı, kuru, kremsi, yumuşak ve yağlı aromalar vermektedir. Öd ağacı, ahşap notaları, çiçekler, deri ve hayvansal notalar koku karakterine etki ediyor. Oryantal grupta gösterilmektedir.

Üst- elemi reçinesi, pembe biber,

Orta- iris, safran, öd ağacı,

Alt- sandal ağacı, amber, vanilya, kunduz yağı ( civet ).

Histoires de Parfums- Ambrarem Eau de Parfum Absolu- pembe biber tandanslı tatlı- biberli baharatlar ile başlamaktadır. Sonrasında Arap etkili çiçekler gelmekte. Koyu ve tozlu erkeksi çiçekler iris- safran olarak düşünülüyor. Bunu takip eden hissiyat, kuru ahşapsı notalardır. Bunlar da öd ağacı ve sandal ağacı olarak açıklığa kavuşuyor. Ahşap vurgularına tütsü katılıyor. Son bölümde ise, kremsi ve yumuşak amber önemlidir. Yağlı deri ve misk yağı biçiminde hayvansal notalar kapanışı yapacaktır.

Histoires de Parfums- Ambrarem Eau de Parfum Absolu- iris, safran ve hayvansal misk ile klasik Arap etkisini sürdürüyor. Amber, tütsü ve ahşap aromaları ile Doğu etkisini yansıtmakta. Erkeksi çiçekler & ahşap notaları ve amber teması & hayvansal içerikler harmanlanmış haldedir.

Koku düzlemi= Tatlı- biberli baharatlar, koyu ve tozlu erkeksi çiçekler, kuru ahşap notaları & tütsü ve hayvansal notalardır. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Nota geçişleri başarılıdır. Yalnız yağlı ve yapay hayvansal notalara -ki özellikle böyle kullanılmış- dikkat edilmesi ve dengeli sıkılması gerekir.

Derinlik ve konfor çizgisi= Amber teması, ahşap notaları, tütsü ve baharatlardır. En beğendiğimiz ve takdir ettiğimiz aromaları böylece sıralamış olduk. Bu eksende kalite, ihtişam ve kalıcılık üst seviyede bulunuyor. Amber temasının, orta bölümde kuru ahşap vurgularını desteklemesi ve kapanışta da hayvansal notaları yumuşatması, düşüncemizdeki kalite algısını zirveye çıkartıyor...

Histoires de Parfums- Ambrarem Eau de Parfum Absolu- yavaş bir akışkanlıkla, iki saat içinde karakterini buluyor. Hayvansal vurgularla tene yapışıyor ve yakın duruyor. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Daha ziyade konsept ve koleksiyonluk bir kokudur. Akşam vakti, soğuk havalar ve sonbahar- kış için idealidir. Fark edilirlik her zaman güçlüdür. Yağlı ve çabuk terleyen tende, dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapar.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder