25 Nisan 2013 Perşembe

Sospiro- Vivace EDP / 2011


























Sospiro- İtalyan niş parfüm şirketidir. Bu markayı Sergio Momo kurmuştur. Şimdi Sospiro- Vivace isimli parfümün değerlendirmesine geçiyoruz. Ferah, yumuşak, sucul, tatlımsı ve biraz tozlu yapısı var. Aromatik otlar, narenciyeler, yosunlu notalar ve amber gibi ana geçiş notalarına sahiptir. Odunsu- şipre kategorisinde gösteriliyor.

Üst- limon, fesleğen, adaçayı, kekik,

Orta- karanfil, sardunya, paçuli, tarçın,

Alt- misk, laden otu, meşe yosunu, amber, kunduz yağı, opoponax.

Sospiro- Vivace- ferah ve enerjik limon ve yeşil bitkiler açılışından sonra keskin çam esintileri ile devam ediyor. Meşe yosunu ve tatlımsı amberle kapanışı yapıyor. Kokusu çok değişmiyor ve düz çizgide gidiyor. Çok sade ve basit yapısı var. Kaliteli erkeksi limon kolonyasının içine aromatik otlar doldurulmuş gibi kokuyor. Tene yerleştikten sonra tatlımsı limon, buruk ve ekşimsi bergamot ve yeşil- sucul aromatik otlardan fesleğen ve kekik notaları kendini belli ediyor ve klasik şipre koku tarzını yansıtıyor.

Sospiro- Vivace isimli parfüm, elbette kaliteli kolonya ölçüsünde fark edilirlik ve kalıcılık veriyor. Gün içinde tazelenebilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülmektedir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinze en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder