5 Ocak 2014 Pazar

Diptyque- 34 Boulevard Saint Germain / 2011






















34- Boulevard Saint Germain/ Paris Fransa, Diptyque markasının genel merkezinin adresi olarak geçmekte. Parfümün ismi de buna atıf yapıyor.

Diptyque 34 Boulevard Saint Germain adlı parfümü yorumlamak istiyorum. Diptyque BSG, çiçeksi- şipre grubunda gösterilmiş. Ne ki, bence odunsu/ çiçeksi- misk veya odunsu- baharatlı gruba girebilir. Sıcak ve tatlı baharatlar, odunsu bazlar, çiçekler ve otsu tonlamalar bu parfümü şekillendirmektedir.

Üst- turunçgiller, kuş üzümü, yeşil bitkiler, köknar yaprağı, pembe biber, karanfil, kakule, tarçın;

Orta- iris çiçeği, sardunya, sümbülteber, gül, menekşe;

Alt- odunsu notalar, reçineler, okaliptüs.

Harman böyle açıklanıyor. İlk anda, biraz keskin biçimde sıcak baharatlı ve meyveli yapısal düzen fark ettim. Sonra hemen tenime yerleşti ve aromatik otlar sahne aldı.

Tatlı, yumuşak ve sıcak baharatlardan kakule- tarçın, karabiber ve yanında karanfili tahmin ettim. Güzel, hoş ve sofistike bir baharat yorumu olmakta. Arada belki kırmızı meyveler var. Tene yerleşme döneminde aromatik otlar belirginleşiyor ve baharatlı katman şu şekle giriyor=

- Baharatlı gül,

-Biberli kakule/ zencefil ve karanfil.

Itırlı- biberli baharatlar en yüksek düzeyde bir beğeni ve takdir hissini harekete geçirmektedir. Başlangıç ve özellikle orta katman tan manâsıyla bir baharat şölenidir. Ve bence baharatlar parfümü domine ediyor.




Devamında baharatlar yumuşak tona çevriliyor ve aromatik baharatlar haline geliyor. Baharatların içine aromatik otlar karışmış.

Sonrasında menekşe ve sardunya, biraz daha pudralı biçimde kendini gösteriyor. Oysa, ilk anda tatlı ve yumuşak çiçekler ( gül ) vardı. Parfüm odunsu reçineler, vanilya ve tütsü çizgisinde tatlı ve kremsi olarak kapanışı yapmaktadır.

Dengeli bir tatlılık içinde notalar katmanlaşmış. Yani, örneğin orta katmanda baharatların ağırlık merkezini oluşturduğunu görüyoruz. Aromalar dengeli ve uyumludur.

Koku düzleminde meyvemsi baharatlar, aromatik otlar/ tatlı baharatlar, çiçeksi vurgular, odunsu bazlar, vanilya ve tütsü vardır. Rafine, akışkan ve tene çabuk oturan aromalar var.

Derinlik ve konfor noktasında biberli kakule/ zencefil, baharatlı gül, karanfil, odunsu notalar ve tütsü bulunmakta. En beğendiğimiz ve takdir ettiğimiz bölüm burasıdır. Kalıcı, güçlü, kaliteli ve zengin bir baharat harmanı var. Bunun aromatik baharatlara çevrilmesi de çok hoş olmuş.

Bu haliyle soğuk havalar, sonbahar- kış dönemi ve akşam parfümü olacaktır. Dengeli sıkılırsa, baharatlı kısım rahatsız etmez. Günlük kullanıma uyar. Öğleden sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Davet, kokteyl ve gece gezmeleri için idealdir. Kalıcılığı bir güne yakındır. Ve tende, uzun süre sonra hafifçe eser. Kuvvetli bir fark edilirliği var. Bu yüzden üç- dört doz yeter.

Koku- 4 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder