3 Mayıs 2014 Cumartesi

Givenchy- Pi Neo EDT / 2008


 


























Givenchy, Fransız moda firmasıdır.  Givenchy- Pi Neo, klasik Givenchy- Pi' nin daha ferah, aromatik, fresh versiyonudur. Givenchy- Pi parfümünü ağır bulanlar, Givenchy- Pi Neo' yu tercih edebilir.

Tatlılığı klasik Pi' ye nazaran azaltılıp dengelenmiştir. Odunsu nüanslar, turunçgil hissiyatı, aromatik notalar ve baharatlar Givenchy- Pi Neo için ipucu verir. Bence, aromatik- odunsu grupta yer alıyor.

Üst- bergamot, mandalina,

Orta- sedir ağacı, mür yağı, paçuli,

Alt- baharat katmanı, tonka fasülyesi, vanilya.

Harmandaki notalar bunlardır. Dengeli ve sevimli bir tatlımsılık var. Bu tatlılıkta turunçgiller önemli rol oynar.

Tatlı ve dinamik bergamot açılışı yapar. Sonra lavanta benzeri hissiyat gelir. Bunu odunsu / ahşap notalar takip eder. Devamında tatlılık oranı yükseliyor= Vanilya- tonka fasülyesi tarzında, hafif badem esintileri almaktayım. Bununla beraber baharat çeşnisi ( kakule, tarçın ) de önemlidir. Baharatlı vanilya biçimine evrilmektedir. Yumuşak ve aromatik baharatlar orta katmandan itibaren hissediliyor. Ve gene aynı çizgide parfüm sonlanıp kapanışı yapmaktadır.

Düz bir çizgide ilerleyen kokusu, aslında sıkıcı değil. Şekerli ve bayık değil. Tam kıvamında tatlılık var. Turunçgiller ve aromatik nüanslar, bu dengeli tatlılıkta etkilidir. Givenchy- Pi' nin saldırgan ve yoğun tatlılığı başarıyla dengeleniyor ve daha kabul edilebilir hale getiriliyor.

Koku düzlemi= Bergamot/ lavanta- odunsu notalar- vanilya- baharatlı vanilya. Aşırı ve dengesiz uygulamalara rastlamadım. Rafine ve akışkan aromaları beğendim.

Derinlik ve konfor noktası= Tatlı turunçgiller- sedir ağacı- baharatlı vanilya. Bu kısım en güzel yeridir. Kalıcı, kaliteli ve yumuşak unsurlar takdir ediliyor.

Tenimde kalıcılığı 12 saate değin güçlü olmakta. Sonra tene yakın durup, yumuşak ve fresh esintiler yaptı. Fark edilirlik oranı ilk başta kuvvetlidir. Sonra tene oturup güzelleşir.

Sonbahar- kış parfümüdür. Aslında, çok sıcak havalar hariç, rahatsız etmez ve dozajda sıkıntı olmaz. Bütün notalar aromatik tarzın- az ya da çok etkisi altındadır. Bu da iyi bir şey. Çünkü, parfüm saldırgan ve bayık değil. Tersine yumuşak ve ferah biçimiyle, genel beğeniye hitap eden karakterdedir.

Günlük kullanıma uygundur. Sabah, yoğun sıkılırsa, birden baharatlı katman öne geçer ve rahatsız edici olabilir. Öğleden sonraya bırakın. Serin havada iyi sonuç verir. Gece gezmelerine yönelik düşünülebilir. Davet ve kokteyllerde dengeli sıkılmalıdır.

Koku - 4 Kalıcılık - 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder