4 Ağustos 2013 Pazar

Burberry The Beat For Men EDT / 2008


 

























Burberry The Beat... Modern parfüm örneklerinden biridir. Çok kaliteli, üst düzey, zengin ağaçsı notalar, baharatlar, aromatik otlar bu kokunun bileşenleridir.

İngiliz moda ve aksesuar markası Burberry' nin bu parfümü odunsu- baharatlı yapı gösteriyor.

Üst- funda;

Orta- vetiver, sardunya, kekik;

Alt- ağaç kavunu ( bir tür limon ), sedir ağacı, karabiber, menekşe yaprakları.

Canlı ve ferah turunçgil- limon ikilisi açılışı yapıyor. Kısa sürede aromatik tarzda otlar, bitkiler ve maskülen çiçekler devreye giriyor. Daha sonra da kapanışa kadar yoğun biçimde biberli notalar, vetiver, odunsu notalar hakim oluyor. Çiçeksi notalar biraz pudralı ve sabunsu olmakta. Menekşe etkisini sonuna kadar sürdürüyor.

Hiç tatlılık yok denebilir. Parfümün genelini koyu buruk odunsu- biberli notalar domine etmiş. Terre D' Hermes' e çok benzer tonlamalar var.

Koku düzlemi= Turunçgil, aromatik otlar, biberli ve ağaçsı notalar. Biber ve ağaç notaları iç içe geçmiş.

Derinlik ve konfor noktası= Biberli ve ağaçsı notalar. Burada kalite, güzellik unsurları ve kalıcılık çok yükselmekte.

Ben yapaylık, sentetiklik hissetmedim. Genelde doğal ve aromaları akışkan bir parfüm gibi duruyor. Sonbahar- kış için uygundur. Güvenle kullanılabilir. Kalıcılığı tenimde hafif esintilerle yarım günü buldu. Zaten fark edilirliği de var. Biber, odun gibi notalarla tene yerleşiyor. Soğuk havalar, akşam saatleri uygun zamanlardır. Davet, kokteyl gibi etkinliklere uyar.

Koku -5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder